bewaar
Granola met gedroogde aardbeien
Granola met gedroogde aardbeien
bewaar

Granola met gedroogde aardbeien

Zelfgemaakte granola, maak extra veel zodat je een snel ontbijtje kan fiksen.

20 min. bereiden
3 uur 25 min. oventijd
1waarderingen

Ingrediënten

15 porties

1 kg

aardbeien

2 el

zonnebloemolie

125 ml

ahornsiroop

2 el

honing

1 tl

vanille-extract

300 g

grove havermoutvlokken

55 g

amandelschaafsel

100 g

pompoenpitten

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • bakplaten

Zelfgemaakte granola, maak extra veel zodat je een snel ontbijtje kan fiksen.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 100 ºC. Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Halveer de kleine aardbeien en snijd de grote in kwarten. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat met het snijvlak naar boven en droog ze ca. 3 uur in de oven. Keer halverwege. Neem uit de oven en laat afkoelen.

2

Verhoog de oventemperatuur naar 150 ºC. Meng de olie in een kom met de ahornsiroop, honing, het vanille-extract, de havermout, het amandelschaafsel en de pompoenpitten. Verdeel het mengsel gelijkmatig over 2 met bakpapier beklede bakplaten en rooster ca. 25 min. in de oven. Laat afkoelen en meng met de aardbeien.

combinatietipLekker met yoghurt of melk.

bewaartipJe kunt deze granola een maand bewaren in een goed afgesloten trommel of glazen pot met deksel.