Verwarm de oven voor op 170 °C. Hak de hazelnoten en pecannoten grof. Meng de gehakte noten met de rest van de ingrediënten behalve de rozijnen
Verdeel het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in ca. 30 min. krokant in de oven. Schep elke 10 min. om.
Neem de granola uit de oven en laat op een rooster in 1 uur helemaal afkoelen. Meng met de rozijnen.
Glutenvrije granola maken
Geen gluten, maar wel granola? Voor deze glutenvrije granola kom jij je bed wel uit!
- combinatietipLekker als ontbijt met yoghurt of melk of als ingrediënt voor een toetje, over ijs bijvoorbeeld.
- bewaartipJe kunt deze granola een maand in een goed afgesloten trommel of glazen pot met deksel bewaren.
- serveertipMet dit recept maak je ca. 650 g granola. Wij rekenen 40 g per portie dus met deze hoeveelheid heb je genoeg voor ca. 16 ontbijtjes.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Glutenvrije granola maken
Geen gluten, maar wel granola? Voor deze glutenvrije granola kom jij je bed wel uit!

16 porties
255 kcal
10 min. bereiden
1 uur wachten
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 170 °C. Hak de hazelnoten en pecannoten grof. Meng de gehakte noten met de rest van de ingrediënten behalve de rozijnen
Verdeel het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in ca. 30 min. krokant in de oven. Schep elke 10 min. om.
Neem de granola uit de oven en laat op een rooster in 1 uur helemaal afkoelen. Meng met de rozijnen.
combinatietip:Lekker als ontbijt met yoghurt of melk of als ingrediënt voor een toetje, over ijs bijvoorbeeld.
bewaartip:Je kunt deze granola een maand in een goed afgesloten trommel of glazen pot met deksel bewaren.
serveertip:Met dit recept maak je ca. 650 g granola. Wij rekenen 40 g per portie dus met deze hoeveelheid heb je genoeg voor ca. 16 ontbijtjes.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 16 porties)
50 g hazelnoten
50 g pecannoten
50 g amandelschaafsel
300 g glutenvrij volkorenhavervlokken
50 g pompoenpitten
50 g zonnebloempitten
3 el vloeibare honing
4 el ahornsiroop
6 el zonnebloemolie
½ tl gemalen kardemom
1 tl vanille-extract
¼ tl zout
75 g rozijnen
Dit heb je nodig
bakpapier