Glutenvrije granola maken

Geen gluten, maar wel granola? Voor deze glutenvrije granola kom jij je bed wel uit!

255 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden / 30 min. oventijd / 1 uur wachten

13 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 170 °C. Hak de hazelnoten en pecannoten grof. Meng de gehakte noten met de rest van de ingrediënten behalve de rozijnen

  2. Verdeel het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in ca. 30 min. krokant in de oven. Schep elke 10 min. om.

  3. Neem de granola uit de oven en laat op een rooster in 1 uur helemaal afkoelen. Meng met de rozijnen.

  • combinatietipLekker als ontbijt met yoghurt of melk of als ingrediënt voor een toetje, over ijs bijvoorbeeld.
  • bewaartipJe kunt deze granola een maand in een goed afgesloten trommel of glazen pot met deksel bewaren.
  • serveertipMet dit recept maak je ca. 650 g granola. Wij rekenen 40 g per portie dus met deze hoeveelheid heb je genoeg voor ca. 16 ontbijtjes.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Glutenvrije granola maken

Geen gluten, maar wel granola? Voor deze glutenvrije granola kom jij je bed wel uit!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig