Zalmfilet op de huid met lauwwarme krieltjessalade
Beweeg de vis niet, zo bak je de huid lekker knapperig.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 kg krieltjes in de schil
- 15 g verse platte peterselie
- 25 g verse bieslook
- 1 el wittewijnazijn
- 3 el extra vierge olijfolie
- 1 bosje salade-ui
- 600 g geschilde bospenen
- 1 citroen
- 300 g zalmfilets op de huid
- 1 el milde olijfolie
Keukenspullen
- staafmixer
- bakkwastje
Advertentie
Bereiden
- Was de krieltjes, halveer ze en kook ze in 10 min. net gaar. Doe ondertussen de peterselie en de bieslook met de azijn en de extra vierge olijfolie in een hoge beker of het bakje van de staafmixer. Pureer met de staafmixer. Snijd de salade-ui in zo dun mogelijke ringetjes. Meng de krieltjes met de kruidenvinaigrette en salade-ui.
- Kook de bospeen in 10 min. beetgaar. Snijd de citroen in partjes. Snijd de zalm met een scherp mes in 4 gelijke stukken. Dep beide kanten van de vis droog met keukenpapier. Bestrijk met het bakkwastje aan beide kanten met de olijfolie. Bestrooi de visfilet aan beide kanten met peper.
- Verhit een koekenpan zonder boter of olie op hoog vuur. Leg de filet met de huidkant in de pan. Beweeg de vis niet, zo komt de huid niet in contact met uitlopend vocht en wordt hij lekker knapperig. Draai de zalm na 2 min. voorzichtig om met een spatel. Bak nog 1 min. aan de andere kant, totdat de zalm vanbinnen rosé is.
- Serveer de zalm met de huidkant boven bij de aardappelsalade, bospeen en een partje citroen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 500 kcal
- eiwit 23 g
- koolhydraten 58 g
-
vet 17 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 80 mg
- vezels 12 g
Ook te zien in
Zalmfilet op de huid met lauwwarme krieltjessalade
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Zalmfilet op de huid met lauwwarme krieltjessalade
- 1 kg krieltjes in de schil
Was de krieltjes, halveer ze en kook ze in 10 min. net gaar.
- 15 g verse platte peterselie
- 25 g verse bieslook
- 1 el wittewijnazijn
- 3 el extra vierge olijfolie
Doe ondertussen de peterselie en de bieslook met de azijn en de extra vierge olijfolie in een hoge beker of het bakje van de staafmixer. Pureer met de staafmixer.
- 1 bosje salade-ui
Snijd de salade-ui in zo dun mogelijke ringetjes. Meng de krieltjes met de kruidenvinaigrette en salade-ui.
- 600 g geschilde bospenen
- 1 citroen
Kook de bospeen in 10 min. beetgaar. Snijd de citroen in partjes.
- 300 g zalmfilets op de huid
Snijd de zalm met een scherp mes in 4 gelijke stukken. Dep beide kanten van de vis droog met keukenpapier.
- 1 el milde olijfolie
Bestrijk met het bakkwastje aan beide kanten met de olijfolie. Bestrooi de visfilet aan beide kanten met peper.
Verhit een koekenpan zonder boter of olie op hoog vuur. Leg de filet met de huidkant in de pan.
Beweeg de vis niet, zo komt de huid niet in contact met uitlopend vocht en wordt hij lekker knapperig.
Draai de zalm na 2 min. voorzichtig om met een spatel. Bak nog 1 min. aan de andere kant, totdat de zalm vanbinnen rosé is.
Serveer de zalm met de huidkant boven bij de aardappelsalade, bospeen en een partje citroen.