bewaar
Zalmfilet met miso-limoenmarinade
Zalmfilet met miso-limoenmarinade
bewaar

Zalmfilet met miso-limoenmarinade

Zalm van de BBQ is een klassieker en dat is niet voor niets. Door het grillen krijgt de vis het perfecte korstje. Lekker!

10 min. bereiden
8 uur wachten
5waarderingen

Ingrediënten

4 personen

30 g

verse gember

50 ml

zonnebloemolie

40 ml

rijstazijn

2 el

misopasta

1 el

kristalsuiker

2

limoenen

1 bosje

salade-ui

4

zalmfilets op de huid

2 el

sesamzaad

Dit heb je nodig

  • grote ziplockzak

  • barbecue

  • aluminium grillschaal (wegwerp, 16 x 26 cm)

Zalm van de BBQ is een klassieker en dat is niet voor niets. Door het grillen krijgt de vis het perfecte korstje. Lekker!

Aan de slag

1

Schil en rasp de gember. Meng de gember met de olie, rijstazijn, miso pasta en suiker in een kom tot een gladde marinade. Snijd de limoenen in schijfjes. Doe met de marinade in een grote ziplockzak.

2

Snijd de salade-ui elk in 3 stukken en doe met de zalm bij de marinade in de zak. Sluit de zak en schud een beetje, zodat de zalmfilets bedekt worden met een laagje marinade. Leg de zak ten minste 1 uur, maar liever 8 uur (een nacht) in de koelkast.

3

Steek de barbecue aan en bereid voor op direct grillen. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad 5 min. op middelhoog vuur.

4

Haal de zalm uit de marinade en gril de zalm 7 min. op een aluminium grillschaal, keer om en bak nog 2-3 min. tot rosé. Gril de salade-ui 5 min. tot zacht en goudbruin. Keer halverwege. Bestrooi de zalm en salade-ui met het sesamzaad.