Broc­co­li-pas­ta­sa­la­de met green god­dess-dres­sing

Die diepgroene, knapperige broccoli krijg je door de roosjes kort te koken en daarna koud te spoelen.

(9) waardeer
hoofdgerecht Die diepgroene, knapperige broccoli krijg je door de roosjes kort te koken en daarna koud te spoelen. 4 personen
5 9

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer met hoge beker

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Doe in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken. Verdeel ondertussen de broccoli in roosjes van 3 cm, schil de stronk en snijd in plakjes. Kook de broccoli 3 min. in water met eventueel zout. Doe in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken.
  2. Schil de komkommer en halveer in de lengte. Verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de komkommer in dunne plakjes. Hak de pistachenoten grof. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.
  3. Doe de avocado, het citroenrasp, 1 el citroensap (per 4 personen), de mayonaise, sour cream, knolook, bieslook, peterselie, dragon en ansjovis in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met versgemalen peper.
  4. Meng de broccoli, komkommer en rucola door de pasta. Schep de dressing erover en bestrooi met de pistachenoten.

Tip:

Verse dragon is niet in elke Albert Heijn-winkel verkrijgbaar. Bestel het op ah.nl of vervang het door basilicum.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 620 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2019 nr. 03 - Lentegroen , Kookboek: Vol Smaak , Receptkaart 2019 week 13-14

Broccoli-pastasalade met green goddess-dressing

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Broc­co­li-pas­ta­sa­la­de met green god­dess-dres­sing

1
1
  • 300 g penne

Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Doe in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken.

2
2
  • 500 g broccoli

Verdeel ondertussen de broccoli in roosjes van 3 cm, schil de stronk en snijd in plakjes. Kook de broccoli 3 min. in water met eventueel zout.

3
3

Doe in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken.

4
4
  • 1 komkommer
  • 50 g pistachenoten

Schil de komkommer en halveer in de lengte. Verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de komkommer in dunne plakjes. Hak de pistachenoten grof.

5
5
  • ½ citroen

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.

6
6
  • 1 eetrijpe avocado

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.

7
7
  • 4 el mayonaise
  • 2 el sour cream
  • ½ teen knoflook
  • 25 g verse bieslook
  • 15 g verse platte peterselie
  • 5 g verse dragon
  • 2 ansjovisfilets

Doe de avocado, het citroenrasp, 1 el citroensap (per 4 personen), de mayonaise, sour cream, knolook, bieslook, peterselie, dragon en ansjovis in een hoge beker.

8
8

Pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met versgemalen peper.

9
9
  • 85 g rucola

Meng de broccoli, komkommer en rucola door de pasta. Schep de dressing erover en bestrooi met de pistachenoten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.