Pas­ta­sa­la­de met broc­co­li en to­nijn­saus

Pastasalade die makkelijk is mee te nemen voor een picknick of gewoon om thuis op te peuzelen

(50) waardeer
italiaans hoofdgerecht Pastasalade die makkelijk is mee te nemen voor een picknick of gewoon om thuis op te peuzelen 4 personen
3 50

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Spoel af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Kook de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en snijd in parten.
  2. Breng ondertussen een pan water aan de kook. Verdeel de broccoli in kleine roosjes, snijd de stelen in plakjes en kook 3 min. Giet de broccoli af in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Snijd de ui in flinterdunne ringen.
  3. Laat de tonijn uitlekken en meng in een ruime kom met de mayonaise en 1 el kappertjesvocht (per 4 personen) tot een dikke saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng met de pasta, kappertjes, broccoli en de helft van de ui. Schep op een schaal en verdeel het ei en de rest van de ui erover.

variatietip:

In plaats van gewone mayonaise kun je ook halvanaise gebruiken of 2 el gewone mayonaise mengen met 2 el Griekse yoghurt. Het gerecht is dan niet meer lactosevrij.

video

Ei ko­ken

instructievideo - 01:51 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 640 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 75 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 480 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Pastasalade met broccoli en tonijnsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta­sa­la­de met broc­co­li en to­nijn­saus

1
1
  • 400 g penne

Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2
2

Spoel af onder koud stromend water en laat goed uitlekken.

3
3
  • 4 middelgrote eieren

Kook de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en snijd in parten.

4
4

Breng ondertussen een pan water aan de kook.

5
5
  • 500 g broccoli

Verdeel de broccoli in kleine roosjes, snijd de stelen in plakjes en kook 3 min.

6
6

Giet de broccoli af in een vergiet en spoel onder koud stromend water.

7
7
  • 1 rode ui

Snijd de ui in flinterdunne ringen.

8
8
  • 160 g tonijn in olijfolie
  • 4 el mayonaise

Laat de tonijn uitlekken en meng in een ruime kom met de mayonaise en 1 el kappertjesvocht (per 4 personen) tot een dikke saus.

9
9
  • 50 g kappertjes

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng met de pasta, kappertjes, broccoli en de helft van de ui.

10
10

Schep op een schaal en verdeel het ei en de rest van de ui erover.

variatietip:

In plaats van gewone mayonaise kun je ook halvanaise gebruiken of 2 el gewone mayonaise mengen met 2 el Griekse yoghurt. Het gerecht is dan niet meer lactosevrij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.