Mi­ni­qui­ches met spi­na­zie, gei­ten­kaas en krui­den

Verrassend brunchen met Pasen? Kan met deze heerlijke quiches, die je maakt met behulp van een muffinvorm,

  • brunch
  • 8 stuks
  • 155 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 15 min. oventijd
(3) waardeer
brunch Verrassend brunchen met Pasen? Kan met deze heerlijke quiches, die je maakt met behulp van een muffinvorm, 8 stuks
3 3

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • deegroller
  • bakkwastje
  • muffinvorm

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Smelt de boter in een steelpan. Snijd ondertussen de korstjes van het brood en rol de sneetjes zo plat mogelijk met de deegroller.
  2. Bestrijk de sneetjes aan 1 kant met de gesmolten boter. Duw ze vervolgens met de beboterde kant naar beneden in de holten van de muffinvorm. Druk de sneetjes stevig aan zodat er een soort bakjes ontstaan.
  3. Verkruimel de geitenkaas. Leg de spinazieblaadjes netjes opeengestapeld tegen de zijkanten en op de bodem van de broodbakjes en verdeel de geitenkaas erover. Breek in elk bakje een kwartelei. Bak de miniquiches ca. 15 min. in het midden van de oven. Het eiwit is dan gestold. Snijd de bieslook fijn en strooi over de quiches.

Tip:

De kwarteleieren zijn t/m 7 april 2019 alleen verkrijgbaar in de grotere Albert Heijn-winkels en op ah.nl. Van 8 t/m 28 april zijn de kwarteleieren goed verkrijgbaar in bijna alle winkels. Je kunt dit gerecht ook maken met small eieren uit AH Biologische eieren S/M/L of met AH Henneneitjes.

video

Mi­ni­qui­ches met spi­na­zie, gei­ten­kaas en krui­den

leuk-snel - 00:20 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 155 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Miniquiches met spinazie, geitenkaas en kruiden

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mi­ni­qui­ches met spi­na­zie, gei­ten­kaas en krui­den

1
1

Verwarm de oven voor op 175 °C.

2
2
  • 25 g ongezouten roomboter
  • 8 sneetjes volkoren casinobrood

Smelt de boter in een steelpan. Snijd ondertussen de korstjes van het brood en rol de sneetjes zo plat mogelijk met de deegroller.

3
3

Bestrijk de sneetjes aan 1 kant met de gesmolten boter. Duw ze vervolgens met de beboterde kant naar beneden in de holten van de muffinvorm.

4
4

Druk de sneetjes stevig aan zodat er een soort bakjes ontstaan.

5
5
  • 100 g geitenkaas naturel in plakjes
  • 50 g babyspinazie

Verkruimel de geitenkaas. Leg de spinazieblaadjes netjes opeengestapeld tegen de zijkanten en op de bodem van de broodbakjes en verdeel de geitenkaas erover.

6
6
  • 8 kwarteleieren

Breek in elk bakje een kwartelei. Bak de miniquiches ca. 15 min. in het midden van de oven. Het eiwit is dan gestold.

7
7
  • 12½ g verse bieslook

Snijd de bieslook fijn en strooi over de quiches.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.