Mal­se kip met pas­ti­naak­pu­ree, ro­mi­ge saus & wal­no­ten

(3) waardeer
hoofdgerecht 4 personen
4 3

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vershoudfolie
  • hapjespan
  • pureestamper

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de uien en snijd de tenen knoflook fijn. Veeg de champignons voorzichtig schoon met keukenpapier en snijd in vieren.
  2. Sla de kipdijfilet tussen vershoudfolie plat tot een dikte van ca. een ½ cm. Verhit de olie in de hapjespan en bak de kip in 4 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer halverwege, haal de kip uit de pan en houd apart.
  3. Schil ondertussen de pastinaken en snijd in stukken van 2 cm. Kook in 15 min. gaar, giet af en vang 50 ml kookvocht op. Stamp de pastinaak samen met het kookvocht tot een puree. Breng op smaak met peper.
  4. Voeg de ui, knoflook en champignons toe aan de hapjespan en bak 5 min. op laag vuur. Roer de kookzuivel en mosterd door elkaar. Voeg de kip en de saus bij de champignons, breng aan de kook en laat 5 min. koken. Breng op smaak met peper.
  5. Hak ondertussen de walnoten grof. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de walnoten in 3 min. goudbruin. Snijd de bosuien in dunne ringen.
  6. Verdeel de puree over de borden. Verdeel de kip met de champignons en de saus erbij. Garneer met de walnoten en bosui.

variatietip:

Maak bijvoorbeeld met de rest van de walnoten een kruidige snack. Meng de noten met een ½ el olijfolie en eventueel 1 tl gedroogde kruiden zoals rozemarijn, tijm en/of oregano. Bak in ca. 3 min. goudbruin en breng op smaak met peper en zout.

Tip:

Dit is een Allerhande Box recept.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 525 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 31 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 15 2019

Malse kip met pastinaakpuree, romige saus & walnoten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mal­se kip met pas­ti­naak­pu­ree, ro­mi­ge saus & wal­no­ten

1
1
  • 2 biologische uien
  • 2 tenen knoflook

Snipper de uien en snijd de tenen knoflook fijn.

2
2
  • 400 g kastanjechampignons

Veeg de champignons voorzichtig schoon met keukenpapier en snijd in vieren.

3
3
  • 345 g biologische kipdijfilet

Sla de kipdijfilet tussen vershoudfolie plat tot een dikte van ca. een ½ cm.

4
4
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in de hapjespan en bak de kip in 4 min. op middelhoog vuur goudbruin.

5
5

Keer halverwege, haal de kip uit de pan en houd apart.

6
6
  • 800 g pastinaak

Schil ondertussen de pastinaken en snijd in stukken van 2 cm. Kook in 15 min. gaar, giet af en vang 50 ml kookvocht op.

7
7

Stamp de pastinaak samen met het kookvocht tot een puree. Breng op smaak met peper.

8
8

Voeg de ui, knoflook en champignons toe aan de hapjespan en bak 5 min. op laag vuur.

9
9
  • 250 ml kookzuivel
  • 2 el grove mosterd

Roer de kookzuivel en mosterd door elkaar.

10
10

Voeg de kip en de saus bij de champignons, breng aan de kook en laat 5 min. koken. Breng op smaak met peper.

11
11
  • 55 g ongebrande en ongezouten walnoten

Hak ondertussen de walnoten grof. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de walnoten in 3 min. goudbruin.

12
12
  • 2 bosuien

Snijd de bosuien in dunne ringen.

13
13

Verdeel de puree over de borden. Verdeel de kip met de champignons en de saus erbij.

14
14

Garneer met de walnoten en bosui.

variatietip:

Maak bijvoorbeeld met de rest van de walnoten een kruidige snack. Meng de noten met een ½ el olijfolie en eventueel 1 tl gedroogde kruiden zoals rozemarijn, tijm en/of oregano. Bak in ca. 3 min. goudbruin en breng op smaak met peper en zout.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.