Gevulde zoete aardappel met bonensalade
Gevulde zoete aardappel met bonensalade

Gevulde zoete aardappel met bonensalade

Zoete aardappel, vega, gepoft en loaded met gekruide zwarte bonen en groene sperziebonen on the side

30 min. bereiden
35 min. oventijd
licht pittig
23waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

zoete aardappel

800 g

sperziebonen

2

rode uien

4 el

milde olijfolie

1 el

balsamicoazijn

400 g

zwarte bonen in blik

1

rode peper

1 el

Mexicaanse bonenkruiden

200 g

cottagecheese

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie

Zoete aardappel, vega, gepoft en loaded met gekruide zwarte bonen en groene sperziebonen on the side

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon en halveer ze ongeschild in de lengte. Leg elke helft op een stuk aluminiumfolie en vouw de folie dicht. Laat in ca. 35 min. gaar worden in de oven.

2

Kook ondertussen de sperziebonen in 8 min. beetgaar. Snipper de helft van de uien en snijd de rest van de uien in dunne halve ringen.

3

Meng de helft van de olie met de balsamicoazijn en de halve uiringen. Meng door de warme sperziebonen. Spoel de zwarte bonen af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Snijd de rode peper fijn.

4

Verhit de rest van de olie in een pan en fruit op laag vuur de gesnipperde ui, de rode peper en de Mexicaanse bonenkruiden 2 min. Voeg de bonen toe en laat in 2 min. warm worden. Haal van het vuur en prak met een vork tot een grove puree. Roer de cottagecheese erdoor.

5

Verdeel het bonenmengsel over de aardappelen en serveer met de lauwwarme sperziebonensalade.