Oven­scho­tel met zoe­te aard­ap­pel, bo­nen, avo­ca­do en ri­cot­ta

Ovenheerlijk, deze ovenschotel met zoete aardappel, bonen, avocado en ricotta!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 620 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 40 min. oventijd
(16) waardeer
hoofdgerecht Ovenheerlijk, deze ovenschotel met zoete aardappel, bonen, avocado en ricotta! 4 personen
3 16

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grote ovenschaal (20 x 30 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de bonenmix uitlekken. Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen. Pers de helft van de vrucht uit en snijd de rest in partjes. Schil de zoete aardappelen en snijd of schaaf in de breedte in plakjes van ca. een halve cm. Meng met ⅓ van de paprikapoeder, de heft van de olie, peper en eventueel zout.
  2. Verdeel de helft van de zoete-aardappelplakjes dakpansgewijs over de ovenschaal. Meng de bonenmix met het citroenrasp, het citroensap, de rest van de paprikapoeder, de rest van de olie, de rulstukjes en ⅔ van de ricotta. Verdeel over de zoete-aardappelplakjes en breng op smaak met peper en zout.
  3. Verdeel de rest van de zoete-aardappelplakjes dakpansgewijs over de ovenschaal. Verdeel de rest van de ricotta in stukken erover. Bak in het midden van de oven in ca. 40 min. gaar.
  4. Snijd ondertussen de avocado in de lengte doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in de breedte in dunne plakjes. Verdeel de ovenschotel over de borden en verdeel de citroenpartjes en avocado erover.

combinatietip:

Lekker met koriander.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 620 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 56 g
    waarvan suikers 11 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 560 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in

Ovenschotel met zoete aardappel, bonen, avocado en ricotta

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven­scho­tel met zoe­te aard­ap­pel, bo­nen, avo­ca­do en ri­cot­ta

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 400 g bonenmix met mais in blik

Laat de bonenmix uitlekken.

3
3
  • 1 citroen

Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen.

4
4

Pers de helft van de vrucht uit en snijd de rest in partjes.

5
5
  • 800 g zoete aardappelen

Schil de zoete aardappelen en snijd of schaaf in de breedte in plakjes van ca. een halve cm.

6
6
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 el milde olijfolie

Meng met de paprikapoeder, de olie, peper en eventueel zout.

7
7

Verdeel de helft van de zoete-aardappelplakjes dakpansgewijs over de ovenschaal.

8
8
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 el milde olijfolie
  • 200 g rulstukjes
  • 165 g biologische ricotta

Meng de bonenmix met het citroenrasp, het citroensap, de rest van de paprikapoeder, de rest van de olie, de rulstukjes en de ricotta.

9
9

Verdeel over de zoete-aardappelplakjes en breng op smaak met peper en zout.

10
10

Verdeel de rest van de zoete-aardappelplakjes dakpansgewijs over de ovenschaal.

11
11
  • 85 g biologische ricotta

Verdeel de rest van de ricotta in stukken erover.

12
12

Bak in het midden van de oven in ca. 40 min. gaar.

13
13
  • 1 avocado

Snijd ondertussen de avocado in de lengte doormidden.

14
14

Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in de breedte in dunne plakjes.

15
15

Verdeel de ovenschotel over de borden en verdeel de citroenpartjes en avocado erover.

combinatietip:

Lekker met koriander.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.