Tex-mexsalade met ovengeroosterde zoete aardappel
Zoete aardappel met paprikapoeder uit de oven: zo'n lunch willen we elke dag wel.
540 kcal
20 min. bereiden, 25 min. oventijd
Ingrediënten
Aantal personen
750 g
1 tl
2 el
400 g
150 g
2
1 schaal
1 tl
2
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2017 nr. 03 - Alles in een kom
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aardappelen met schil in stukken van 3 cm. Meng met de paprikapoeder, olie, peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de aardappel in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
Doe ondertussen de bonen en mais samen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Snipper de ui en meng door de bonen en mais. Snijd de tomaten in parten. Doe ⅓ van de tomaten in de hoge beker van de staafmixer. Voeg de tabasco toe en pureer tot een salsa. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in grove stukken van 1½ cm.
Neem de aardappelen uit de oven. Verdeel de aardappelen, de rest van de tomaten, avocado en het bonenmengsel over de kommen en serveer met de salsa.
- serveertipLekker met limoen en koriander.
Tex-mexsalade met ovengeroosterde zoete aardappel
Instructievideo - 02:21 min.
Tex-mexsalade met ovengeroosterde zoete aardappel
Zoete aardappel met paprikapoeder uit de oven: zo'n lunch willen we elke dag wel.

4 personen
540 kcal
20 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aardappelen met schil in stukken van 3 cm. Meng met de paprikapoeder, olie, peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de aardappel in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
Doe ondertussen de bonen en mais samen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Snipper de ui en meng door de bonen en mais. Snijd de tomaten in parten. Doe ⅓ van de tomaten in de hoge beker van de staafmixer. Voeg de tabasco toe en pureer tot een salsa. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in grove stukken van 1½ cm.
Neem de aardappelen uit de oven. Verdeel de aardappelen, de rest van de tomaten, avocado en het bonenmengsel over de kommen en serveer met de salsa.
serveertip:Lekker met limoen en koriander.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
750 g zoete aardappelen
1 tl gerookte-paprikapoeder zoet
2 el traditionele olijfolie
400 g zwarte bonen
150 g mais in blik
2 kleine rode uien
1 schaal Tasty Tom trostomaat
1 tl Tabasco chipotle
2 avocado's
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer




