Ge­pof­te aard­ap­pe­len met luch­ti­ge kaastop­ping

Gewoon van de barbecue.

(0) waardeer
bijgerecht Gewoon van de barbecue. 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • barbecue
  • aluminiumfolie
  • staafmixer met hoge beker

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan. Wikkel alle aardappelen afzonderlijk in een stuk aluminiumfolie. Leg ze op het barbecue-rooster en pof ze in ca. 45 min. gaar (bij middelgrote aardappelen) met de deksel op de barbecue. Je kunt de ingepakte aardappelen ook rechtstreeks tussen de hete kolen leggen (gebruik dan een dubbele laag aluminiumfolie), dan kun je het rooster gebruiken om andere dingen op te grillen. Je hebt dan geen deksel nodig.
  2. Pureer de ricotta en feta in een hoge beker met de staafmixer. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil erboven en knip ⅔ van de bieslook in stukjes erboven. Schep om.
  3. Prik met de punt van een scherp mes in de aardappelen. Gaat dit makkelijk, dan is de aardappel gaar. Halveer de aardappelen (met of zonder folie) en schep op elke aardappelhelft een lepeltje kaastopping. Knip de rest van de bieslook in iets grotere stukjes en bestrooi de aardappelen ermee.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 270 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 440 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Gepofte aardappelen met luchtige kaastopping

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­pof­te aard­ap­pe­len met luch­ti­ge kaastop­ping

1
1

Steek de barbecue aan.

2
2
  • 8 kruimige aardappelen

Wikkel alle aardappelen afzonderlijk in een stuk aluminiumfolie.

3
3

Leg ze op het barbecue-rooster en pof ze in ca. 45 min. gaar (bij middelgrote aardappelen) met de deksel op de barbecue.

4
4

Je kunt de ingepakte aardappelen ook rechtstreeks tussen de hete kolen leggen (gebruik dan een dubbele laag aluminiumfolie), dan kun je het rooster gebruiken om andere dingen op te grillen. Je hebt dan geen deksel nodig.

5
5
  • 100 g ricotta
  • 150 g feta

Pureer de ricotta en feta in een hoge beker met de staafmixer.

6
6
  • 1 citroen
  • 6 g verse bieslook

Boen de citroen schoon en rasp de gele schil erboven en knip de bieslook in stukjes erboven. Schep om.

7
7

Prik met de punt van een scherp mes in de aardappelen. Gaat dit makkelijk, dan is de aardappel gaar.

8
8

Halveer de aardappelen (met of zonder folie) en schep op elke aardappelhelft een lepeltje kaastopping.

9
9
  • 4 g verse bieslook

Knip de rest van de bieslook in iets grotere stukjes en bestrooi de aardappelen ermee.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.