Ge­gril­de ven­kel met moz­za­rel­la en kap­per­tjes-ci­troendres­sing

Maak met venkel een stoer gerecht door de knol te grillen. Zo behoudt-ie zijn knapperige bite!

(3) waardeer
bijgerecht Maak met venkel een stoer gerecht door de knol te grillen. Zo behoudt-ie zijn knapperige bite! 4 personen
4 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de cherrytomaten aan de tak op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met ⅓ van de milde olijfolie en bestrooi met peper. Zet ca. 8 min. in de oven.
  2. Verhit de grillpan. Snijd het groen en de bovenkanten van de venkelknollen. Snijd het groen fijn. Laat de stronk aan de venkel en snijd de venkel in de lengte in zo dun mogelijke plakken. Besprenkel deze met de rest van de milde olijfolie en gril ze 3 min. aan elke kant in de grillpan.
  3. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster hierin de pijnboompitten op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
  4. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng het sap en rasp met de honing en de extra vierge olijfolie. Meng de kappertjes en het venkelgroen erdoor.
  5. Snijd de mozzarella in kwarten. Verdeel de gegrilde venkel over de borden, leg op elk bord ¼ bol mozzarella en een takje gepofte tomaatjes en verdeel de dressing en pijnboompitten erover.

variatietip:

Dippen maar! Gebruik de groene uitlopers van de venkel voor het maken van een yoghurtdip. Fijngesneden met wat munt en honing en tada: je zelfgemaakte dip is klaar

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 450 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 400 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Gegrilde venkel met mozzarella en kappertjes-citroendressing

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de ven­kel met moz­za­rel­la en kap­per­tjes-ci­troendres­sing

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 250 g cherrytomaten aan de tak
  • 1 el milde olijfolie

Leg de cherrytomaten aan de tak op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de milde olijfolie en bestrooi met peper. Zet ca. 8 min. in de oven.

3
3
  • 2 venkelknollen

Verhit de grillpan. Snijd het groen en de bovenkanten van de venkelknollen.

4
4

Snijd het groen fijn. Laat de stronk aan de venkel en snijd de venkel in de lengte in zo dun mogelijke plakken.

5
5
  • 2 el milde olijfolie

Besprenkel deze met de rest van de milde olijfolie en gril ze 3 min. aan elke kant in de grillpan.

6
6
  • 30 g pijnboompitten

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster hierin de pijnboompitten op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

7
7
  • ½ citroen

Boen de citroen schoon en rasp de gele schil en pers de vrucht uit.

8
8
  • ½ el vloeibare honing
  • 3 el extra vierge olijfolie

Meng het sap en rasp met de honing en de extra vierge olijfolie.

9
9
  • 50 g kappertjes

Meng de kappertjes en het venkelgroen erdoor.

10
10
  • 2 bollen mozzarella

Snijd de mozzarella in kwarten.

11
11

Verdeel de gegrilde venkel over de borden, leg op elk bord ¼ bol mozzarella en een takje gepofte tomaatjes en verdeel de dressing en pijnboompitten erover.

variatietip:

Dippen maar! Gebruik de groene uitlopers van de venkel voor het maken van een yoghurtdip. Fijngesneden met wat munt en honing en tada: je zelfgemaakte dip is klaar

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.