Aard­bei­en­ti­ra­mi­su met si­naas­ap­pel

Zomerse tiramisu met in de hoofdrol aardbeien, basilicum en sinaasappel.

  • nagerecht
  • 8 personen
  • 650 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(5) waardeer
italiaans nagerecht Zomerse tiramisu met in de hoofdrol aardbeien, basilicum en sinaasappel. 8 personen
4 5

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Meng het rasp met de likeur. Bedek de bodem van de ovenschaal met de helft van de lange vingers. Schenk het likeurmengsel en de helft van het sinaasappelsap erover.
  2. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd in plakjes. Snijd de blaadjes van de basilicum in dunne reepjes en meng door de aardbeien.
  3. Klop de slagroom met de suiker stijf. Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap met een mesje het merg eruit. Dit gaat het beste als je het gehalveerde stokje plat op een snijplank legt. Roer de mascarpone met het vanillemerg los met een vork en spatel door de slagroom.
  4. Verdeel de helft van de aardbeien over de lange vingers in de ovenschaal. Verdeel de helft van het mascarponemengsel en vervolgens de rest van de lange vingers erover. Besprenkel met de rest van het sinaasappelsap. Verdeel de rest van de mascarpone erover en schik de rest van de aardbeien erop. Laat de tiramisu afgedekt minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.

bereidingstip:

Je kunt de tiramisu 4 uur van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 650 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 49 g
    waarvan verzadigd 32 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Aardbeientiramisu met sinaasappel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­bei­en­ti­ra­mi­su met si­naas­ap­pel

1
1
  • 1 perssinaasappel
  • 4 el sinaasappellikeur

Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Meng het rasp met de likeur.

2
2
  • 20 lange vingers

Bedek de bodem van de ovenschaal met de lange vingers.

3
3

Schenk het likeurmengsel en de helft van het sinaasappelsap erover.

4
4
  • 500 g aardbeien

Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd in plakjes.

5
5
  • 15 g verse basilicum

Snijd de blaadjes van de basilicum in dunne reepjes en meng door de aardbeien.

6
6
  • 500 ml verse slagroom
  • 4 el fijne kristalsuiker

Klop de slagroom met de suiker stijf.

7
7
  • 1 vanillestokje

Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap met een mesje het merg eruit. Dit gaat het beste als je het gehalveerde stokje plat op een snijplank legt.

8
8
  • 500 g mascarpone

Roer de mascarpone met het vanillemerg los met een vork en spatel door de slagroom.

9
9

Verdeel de helft van de aardbeien over de lange vingers in de ovenschaal.

10
10
  • 20 lange vingers

Verdeel de helft van het mascarponemengsel en vervolgens de rest van de lange vingers erover.

11
11

Besprenkel met de rest van het sinaasappelsap.

12
12

Verdeel de rest van de mascarpone erover en schik de rest van de aardbeien erop.

13
13

Laat de tiramisu afgedekt minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.

bereidingstip:

Je kunt de tiramisu 4 uur van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.