Zalmpakketjes met Provençaalse groenten
Zalmpakketjes met Provençaalse groenten

Zalmpakketjes met Provençaalse groenten

Niet zalm uit de oven, maar in een pakketje van de BBQ.

20 min. bereiden
5waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

verse zalmfilet

4 el

milde olijfolie

1 teen

knoflook

500 g

gekruide bakaardappeltjes

400 g

koelverse roerbakgroenten Provençaals

15 g

verse platte peterselie

10 g

verse bieslook

190 g

aioli

Dit heb je nodig

  • barbecue

  • aluminiumfolie

  • satéprikker

Niet zalm uit de oven, maar in een pakketje van de BBQ.

Aan de slag

1

Steek de barbecue aan. Neem 8 stukken aluminiumfolie van ca. 35 cm en leg steeds 2 stukken kruislings op elkaar (per 4 personen). Snijd de zalm in blokjes van 1.5 x 2 cm. Doe ze in een kom en schep om met de olie. Pers de knoflook erboven en schep om.

2

Verdeel de bakaardappeltjes over de 4 dubbele stukken aluminiumfolie. Verdeel er de roerbakgroenten en vervolgens de zalmblokjes over. Vouw de pakketjes dicht.

3

Prik met de satéprikker in de onderkant van elk pakketje 5 gaatjes, zodat overtollig vocht kan ontsnappen en de rooksmaak in de pakketjes kan komen. Bak de pakketjes 12-14 min. op de barbecue.

4

Snijd ondertussen de peterselie en bieslook zo fijn mogelijk en roer door de aioli. Neem de pakketjes van de barbecue en verdeel ze over 4 borden. Vouw open en serveer de kruidenaioli erbij.

tip

variatietipJe kunt ook variëren met vis; gebruik bijvoorbeeld gemarineerde pangasius of wokgarnalen.

bereidingstipJe kunt de pakketjes een 1⁄2 dag van tevoren maken. Bewaar tot gebruik in de koelkast.