Maal­tijd­sa­la­de met ro­de biet, as­per­ge, fe­ta en rook­vlees

Zomerse maaltijdsalade met kleurrijke groente.

(4) waardeer
hoofdgerecht Zomerse maaltijdsalade met kleurrijke groente. 4 personen
4 4

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Boen de aardappelen schoon, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in 15 min. beetgaar. Laat in 30 min. afkoelen op een bord tot kamertemperatuur.
  2. Breng ondertussen een pan water aan de kook. Snijd of breek de onderste 2 cm van de groene asperges en snijd de asperges in stukjes van 1½ cm. Kook ze 3 min., giet af in een vergiet en spoel onder koud stromend water.
  3. Snijd de bieten en feta in blokjes van 1 cm. Snijd het rookvlees in reepjes van een ½ cm breed.
  4. Snijd de knoflook fijn en meng met de yoghurt en de mayonaise. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Snijd de aardappelen in blokjes van 1 cm en meng met de bieten, feta en het rookvlees. Meng met de dressing.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 530 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 1.400 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in

Maaltijdsalade met rode biet, asperge, feta en rookvlees

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Maal­tijd­sa­la­de met ro­de biet, as­per­ge, fe­ta en rook­vlees

1
1
  • 1 kg vastkokende aardappel

Boen de aardappelen schoon, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in 15 min. beetgaar.

2
2

Laat in 30 min. afkoelen op een bord tot kamertemperatuur.

3
3

Breng ondertussen een pan water aan de kook.

4
4
  • 350 g groene asperges

Snijd of breek de onderste 2 cm van de groene asperges en snijd de asperges in stukjes van 1½ cm.

5
5

Kook ze 3 min., giet af in een vergiet en spoel onder koud stromend water.

6
6
  • 500 g gekookte bietjes
  • 200 g feta
  • 200 g runderrookvlees

Snijd de bieten en feta in blokjes van 1 cm. Snijd het rookvlees in reepjes van een ½ cm breed.

7
7
  • 1 teen knoflook
  • 170 g yoghurt Griekse stijl 5%
  • 1 el mayonaise

Snijd de knoflook fijn en meng met de yoghurt en de mayonaise. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8

Snijd de aardappelen in blokjes van 1 cm en meng met de bieten, feta en het rookvlees. Meng met de dressing.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.