Broccoli-ei-kaasmuffins

Deze broccoli bites zijn ideaal voor naar school, werk of naar de picknick. Je prept ze easy in je muffinvorm.

160 kcal

10 min. bereiden, 20 min. oventijd

4.1/5

(48)

Ingrediënten

Aantal porties

  • 150 gram broccoli

    broccoli

  • 100 gram Cheddar Tophat

    Cheddar Tophat

  • 100 gram halfgedroogde tomaatjes

    halfgedroogde tomaatjes

  • 15 gram verse basilicum

    verse basilicum

  • 5 middelgrote eieren

    middelgrote eieren

Dit heb je nodig

  • siliconen muffinvorm met 6 holtes


Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook 1 min. Giet af en laat uitlekken.

  2. Rasp de kaas, snijd de halfgedroogde tomaten in reepjes en de basilicumblaadjes fijn. Klop de eieren los. Voeg de geraspte cheddar, gesneden tomaatjes en ⅔ van het basilicum toe en meng door elkaar. Bestrooi met peper en eventueel zout. Verdeel de broccoliroosjes over de muffinvorm en schenk het ei-kaasmengsel erover.

  3. Bak de muffins in 20-25 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat iets afkoelen. Verdeel de muffins over een schaal en bestrooi met de rest van de basilicumblaadjes.

  • bewaartipJe kunt de muffins ook een dag van de voren maken. Laat afkoelen en bewaar in de koelkast.

Wat vond je van dit recept?

Broccoli-ei-kaasmuffins

Deze broccoli bites zijn ideaal voor naar school, werk of naar de picknick. Je prept ze easy in je muffinvorm.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig