Broccoli-ei-kaasmuffins
Deze broccoli bites zijn ideaal voor naar school, werk of naar de picknick. Je prept ze easy in je muffinvorm.
160 kcal
10 min. bereiden, 20 min. oventijd
Ingrediënten
Aantal porties
150 gram broccoli
broccoli
100 gram Cheddar Tophat
Cheddar Tophat
100 gram halfgedroogde tomaatjes
halfgedroogde tomaatjes
15 gram verse basilicum
verse basilicum
5 middelgrote eieren
middelgrote eieren
Dit heb je nodig
siliconen muffinvorm met 6 holtes
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
juni/juli 2019 - juni/juli 2019
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook 1 min. Giet af en laat uitlekken.
Rasp de kaas, snijd de halfgedroogde tomaten in reepjes en de basilicumblaadjes fijn. Klop de eieren los. Voeg de geraspte cheddar, gesneden tomaatjes en ⅔ van het basilicum toe en meng door elkaar. Bestrooi met peper en eventueel zout. Verdeel de broccoliroosjes over de muffinvorm en schenk het ei-kaasmengsel erover.
Bak de muffins in 20-25 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat iets afkoelen. Verdeel de muffins over een schaal en bestrooi met de rest van de basilicumblaadjes.
- bewaartipJe kunt de muffins ook een dag van de voren maken. Laat afkoelen en bewaar in de koelkast.
Broccoli-ei-kaasmuffins
Deze broccoli bites zijn ideaal voor naar school, werk of naar de picknick. Je prept ze easy in je muffinvorm.

6 porties
160 kcal
10 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook 1 min. Giet af en laat uitlekken.
Rasp de kaas, snijd de halfgedroogde tomaten in reepjes en de basilicumblaadjes fijn. Klop de eieren los. Voeg de geraspte cheddar, gesneden tomaatjes en ⅔ van het basilicum toe en meng door elkaar. Bestrooi met peper en eventueel zout. Verdeel de broccoliroosjes over de muffinvorm en schenk het ei-kaasmengsel erover.
Bak de muffins in 20-25 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat iets afkoelen. Verdeel de muffins over een schaal en bestrooi met de rest van de basilicumblaadjes.
bewaartip:Je kunt de muffins ook een dag van de voren maken. Laat afkoelen en bewaar in de koelkast.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 6 porties)
150 g broccoli
100 g Cheddar Tophat
100 g halfgedroogde tomaatjes
15 g verse basilicum
5 middelgrote eieren
Dit heb je nodig
siliconen muffinvorm met 6 holtes




