Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook 1 min. Giet af en laat uitlekken.
Rasp de kaas, snijd de halfgedroogde tomaten in reepjes en de basilicumblaadjes fijn. Klop de eieren los. Voeg de geraspte cheddar, gesneden tomaatjes en ⅔ van het basilicum toe en meng door elkaar. Bestrooi met peper en eventueel zout. Verdeel de broccoliroosjes over de muffinvorm en schenk het ei-kaasmengsel erover.
Bak de muffins in 20-25 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat iets afkoelen. Verdeel de muffins over een schaal en bestrooi met de rest van de basilicumblaadjes.
Broccoli-ei-kaasmuffins
Deze broccoli bites zijn ideaal voor naar school, werk of naar de picknick. Je prept ze easy in je muffinvorm.
- bewaartipJe kunt de muffins ook een dag van de voren maken. Laat afkoelen en bewaar in de koelkast.
Gerelateerde recepten
Broccoli-ei-kaasmuffins
Deze broccoli bites zijn ideaal voor naar school, werk of naar de picknick. Je prept ze easy in je muffinvorm.

6 porties
160 kcal
10 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook 1 min. Giet af en laat uitlekken.
Rasp de kaas, snijd de halfgedroogde tomaten in reepjes en de basilicumblaadjes fijn. Klop de eieren los. Voeg de geraspte cheddar, gesneden tomaatjes en ⅔ van het basilicum toe en meng door elkaar. Bestrooi met peper en eventueel zout. Verdeel de broccoliroosjes over de muffinvorm en schenk het ei-kaasmengsel erover.
Bak de muffins in 20-25 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat iets afkoelen. Verdeel de muffins over een schaal en bestrooi met de rest van de basilicumblaadjes.
bewaartip:Je kunt de muffins ook een dag van de voren maken. Laat afkoelen en bewaar in de koelkast.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 6 porties)
150 g broccoli
100 g Cheddar Tophat
100 g halfgedroogde tomaatjes
15 g verse basilicum
5 middelgrote eieren
Dit heb je nodig
siliconen muffinvorm met 6 holtes