Tonijn-aardappelkoekjes
Vorm kleinere koekjes van het beslag en je hebt de perfecte borrelhap.

Advertentie
Ingrediënten
- 500 g kruimige aardappelen
- 2 el semi-zongedroogde tomaten (potje 295 ml)
- 370 g tonijnstukken in water
- 4 takjes verse platte peterselie
- 2 el kappertjes (potje 100 g)
- 3 middelgrote eieren
- 405 ml traditionele olijfolie
- 50 g paneermeel
Keukenspullen
- pureestamper
Advertentie
Bereiden
- Schil de aardappelen. Snijd ze in stukken en kook in 20 min. gaar. Giet af, stamp fijn met de pureestamper en laat iets afkoelen. Snijd de zongedroogde tomaten fijn en laat de tonijn uitlekken. Snijd de peterselie fijn.
- Meng de aardappelen met de tomaat, tonijn, peterselie, kappertjes, 2 eieren, 30 ml olie en peper en zout. Vorm met vochtige handen 8 koekjes van 6 cm doorsnee en 1.5 cm dik.
- Klop het laatste ei los in een diep bord. Doe het paneermeel in een ander diep bord. Haal de koekjes achtereenvolgens door het ei en het paneermeel.
- Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de koekjes in ca. 6 min. goudbruin. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer warm of koud.
variatietip:
Je kunt ook meer (kleinere) koekjes maken en serveren als borrelhapje.

Tonijn-aardappelkoekjes
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 255 kcal
- eiwit 14 g
- koolhydraten 15 g
-
vet 15 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 290 mg
- vezels 1 g
Ook te zien in
Tonijn-aardappelkoekjes
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Tonijn-aardappelkoekjes

- 500 g kruimige aardappelen
Schil de aardappelen. Snijd ze in stukken en kook in 20 min. gaar. Giet af, stamp fijn met de pureestamper en laat iets afkoelen.

- 2 el semi-zongedroogde tomaten
- 370 g tonijnstukken in water
- 4 takjes verse platte peterselie
Snijd de zongedroogde tomaten fijn en laat de tonijn uitlekken. Snijd de peterselie fijn.

- 2 el kappertjes
- 2 middelgrote eieren
- 30 ml traditionele olijfolie
Meng de aardappelen met de tomaat, tonijn, peterselie, kappertjes, eieren, olie en peper en zout.
Tip: Voeg extra paneermeel toe als het beslag te dun is.

Vorm met vochtige handen 8 koekjes van 6 cm doorsnee en 1.5 cm dik.

- 1 middelgroot ei
- 50 g paneermeel
Klop het laatste ei los in een diep bord. Doe het paneermeel in een ander diep bord. Haal de koekjes achtereenvolgens door het ei en het paneermeel.

- 375 ml traditionele olijfolie
Verhit de olie in een koekenpan en bak de koekjes in ca. 6 min. goudbruin. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier.

Serveer warm of koud. Lekker!
variatietip:
Je kunt ook meer (kleinere) koekjes maken en serveren als borrelhapje.