bewaar
Tonijn-­aardappelkoekjes
Tonijn-­aardappelkoekjes
bewaar

Tonijn-­aardappelkoekjes

Vorm kleinere koekjes van het beslag en je hebt de perfecte borrelhap.

40 min. bereiden
36waarderingen

Ingrediënten

8 personen

500 g

kruimige aardappel

2 el

semi-zongedroogde tomaten

370 g

tonijnstukken in water

4 takjes

verse platte peterselie

2 el

kappertjes

3

middelgrote eieren

405 ml

traditionele olijfolie

50 g

paneermeel

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Vorm kleinere koekjes van het beslag en je hebt de perfecte borrelhap.

Aan de slag

1

Schil de aardappelen. Snijd ze in stukken en kook in 20 min. gaar. Giet af, stamp fijn met de pureestamper en laat iets afkoelen. Snijd de zongedroogde tomaten fijn en laat de tonijn uitlekken. Snijd de peterselie fijn.

2

Meng de aardappelen met de tomaat, tonijn, peterselie, kappertjes, 2 eieren, 30 ml olie en peper en zout. Vorm met vochtige handen 8 koekjes van 6 cm doorsnee en 1.5 cm dik.

3

Klop het laatste ei los in een diep bord. Doe het paneermeel in een ander diep bord. Haal de koekjes achtereenvolgens door het ei en het paneermeel.

4

Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de koekjes in ca. 6 min. goudbruin. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer warm of koud.

variatietipJe kunt ook meer (kleinere) koekjes maken en serveren als borrelhapje.

Tonijn-aardappelkoekjes

Instructievideo - 02:58 min.