Krabkoekjes met dipsaus
Krabkoekjes met dipsaus

Krabkoekjes met dipsaus

Het pittige jasje maakt de krabkoekjes onweerstaanbaar lekker

25 min. bereiden
redelijk pittig
68waarderingen

Ingrediënten

12 personen

340 g

krab in water in blik

4 el

mayonaise

9 el

paneermeel

1 tl

paprikapoeder

2 tl

tabasco

1

citroen

20 g

verse platte peterselie

1

middelgroot ei

175 ml

aioli

25 g

ongezouten roomboter

Het pittige jasje maakt de krabkoekjes onweerstaanbaar lekker

Aan de slag

1

Laat de krab uitlekken. Doe met de tabasco, mayonaise, paprikapoeder en 4 el paneermeel (per 12 koekjes) in een kom. Rasp de gele schil van een schoongeboende citroen en pers de vrucht uit. Doe het rasp en 2 el sap bij het krabmengsel. Roer alles door.

2

Snijd de blaadjes van de peterselie fijn en roer 2/3 door het krabmengsel. Breng op smaak met peper. Breek het ei boven een diep bord en roer los met een vork. Doe het resterende paneermeel in een ander diep bord.

3

Vorm met vochtige handen koekjes van het krabmengsel (per persoon 1). Haal elk koekje eerst door het ei en dan door het paneermeel. Verhit de boter in een koekenpan en bak de krabkoekjes in delen in 8 min. goudbruin. Keer halverwege. Roer de rest van de peterselie door de aioli. Serveer de krabkoekjes met de aioli.

tip

Krabkoekjes met dipsaus

Instructievideo - 02:36 min.