bewaar
Krabkoekjes
Krabkoekjes
bewaar

Krabkoekjes

30 min. bereiden
85waarderingen

Ingrediënten

12 porties

3 blikjes

krab

20 g

boter

70 g

bloem

100 ml

melk

1

citroen

30 g

paneermeel

1 bakje

verse koriander

3 el

zonnebloemolie

4 el

chilisaus

Aan de slag

1

Laat de krab uitlekken. Verhit de boter in een steelpan, voeg 20 g bloem toe en roer 2 min. op laag vuur tot een egale massa ontstaat. Schenk de melk erbij en blijf roeren tot het geheel gebonden is. Laat op laag vuur 5 min. garen. Neem de pan van het vuur en meng de krab, 1 el citroensap, het paneermeel en de helft van de koriander erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

2

Vorm met vochtige handen 12 platte krabkoekjes van het mengsel. Bestrooi een bord met de rest van de bloem en wentel de koekjes erdoor. Klop de overtollige bloem eraf.

3

Verhit de olie in een koekenpan en bak de koekjes in 2-3 min. goudbruin en krokant. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier.

4

Meng de chilisaus met 1 el water, 1 el citroensap en de rest van de koriander. Serveer de krabkoekjes met de chilisaus.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Krabkoekjes

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig