Spaghetti met mosselen en salade
Spaghetti met mosselen en salade

Spaghetti met mosselen en salade

Gekookte mosselen binnen 25 min. op tafel, lekker!

25 min. bereiden
2waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

koelverse gebroken sperzieboon

100 g

Kalamata-olijven zonder pit

2 el

vinaigrette citroen

3 tenen

knoflook

15 g

verse platte peterselie

1

verse rode peper

2 kg

verse mosselen

300 g

spaghetti

3 el

traditionele olijfolie

100 ml

droge witte wijn

Gekookte mosselen binnen 25 min. op tafel, lekker!

Aan de slag

1

Kook de sperziebonen in 6 min. beetgaar. Giet af en meng met de olijven en citroenvinaigrette.

2

Snijd de knoflook en peterselie fijn. Verwijder het steeltje van de peper, halveer de peper in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes.

3

Spoel de mosselen in ruim koud water. Verwijder de exemplaren die kapot zijn of open blijven staan als je erop tikt.

4

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met eventueel zout beetgaar. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de knoflook en peper 2 min. op laag vuur. Voeg de wijn toe en laat op hoog vuur tot de helft inkoken. Voeg de mosselen toe en laat met deksel op de pan ca. 5 min. stomen, tot alle mosselen open zijn.

5

Verdeel de pasta over diepe borden en schep de mosselen erop. Bestrooi met de peterselie. Serveer met de salade.

tip

combinatietipLekker met stokbrood. Het recept is dan niet meer lactosevrij.