Spa­ghet­ti met mos­se­len en sa­la­de

Gekookte mosselen binnen 25 min. op tafel, lekker!

(0) waardeer
hoofdgerecht Gekookte mosselen binnen 25 min. op tafel, lekker! 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de sperziebonen in 6 min. beetgaar. Giet af en meng met de olijven en citroenvinaigrette.
  2. Snijd de knoflook en peterselie fijn. Verwijder het steeltje van de peper, halveer de peper in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes.
  3. Spoel de mosselen in ruim koud water. Verwijder de exemplaren die kapot zijn of open blijven staan als je erop tikt.
  4. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met eventueel zout beetgaar. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de knoflook en peper 2 min. op laag vuur. Voeg de wijn toe en laat op hoog vuur tot de helft inkoken. Voeg de mosselen toe en laat met deksel op de pan ca. 5 min. stomen, tot alle mosselen open zijn.
  5. Verdeel de pasta over diepe borden en schep de mosselen erop. Bestrooi met de peterselie. Serveer met de salade.

combinatietip:

Lekker met stokbrood. Het recept is dan niet meer lactosevrij.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 700 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 75 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 1.000 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Spaghetti met mosselen en salade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spa­ghet­ti met mos­se­len en sa­la­de

1
1
  • 600 g koelverse gebroken sperziebonen
  • 100 g Kalamata-olijven zonder pit
  • 2 el vinaigrette citroen

Kook de sperziebonen in 6 min. beetgaar. Giet af en meng met de olijven en citroenvinaigrette.

2
2
  • 3 tenen knoflook
  • 15 g verse platte peterselie
  • 1 verse rode peper

Snijd de knoflook en peterselie fijn. Verwijder het steeltje van de peper, halveer de peper in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes.

3
3
  • 2 kg verse mosselen

Spoel de mosselen in ruim koud water.

4
4

Verwijder de exemplaren die kapot zijn of open blijven staan als je erop tikt.

5
5
  • 300 g spaghetti

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met eventueel zout beetgaar.

6
6
  • 3 el traditionele olijfolie
  • 100 ml droge witte wijn

Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de knoflook en peper 2 min. op laag vuur. Voeg de wijn toe en laat op hoog vuur tot de helft inkoken.

7
7

Voeg de mosselen toe en laat met deksel op de pan ca. 5 min. stomen, tot alle mosselen open zijn.

8
8

Verdeel de pasta over diepe borden en schep de mosselen erop. Bestrooi met de peterselie. Serveer met de salade.

combinatietip:

Lekker met stokbrood. Het recept is dan niet meer lactosevrij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.