Cour­get­te­s­pa­ghet­ti met kal­koen­sal­tim­boc­ca

Glutenvrij en binnen 25 minuten op tafel!

(4) waardeer
italiaans hoofdgerecht Glutenvrij en binnen 25 minuten op tafel! 4 personen
4 4

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • spiraalsnijder
  • vershoudfolie
  • hapjespan of wok

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Draai de courgettes door een groentespiraalsnijder, zodat je courgettespaghetti krijgt.
  2. Leg de kalkoenfilet tussen vershoudfolie en sla de filets plat met de bodem van een koekenpan Verdeel de blaadjes van de salie over de filets. Wikkel parmaham om de filets. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kalkoensaltimbocca’s in 5 min. gaar en bruin. Keer halverwege.
  3. Roerbak ondertussen de courgettespaghetti me de pesto 1 min. in een hete wok of hapjespan. Neem van het vuur en meng met de rucola. Verdeel over de borden en verdeel de olijven en de saltimbocca erover.

bereidingstip:

In plaats van zelf courgettespaghetti te maken kun je ook kant-en-klare courgettespaghetti gebruiken (200 g p.p.) of courgettelinten maken met een kaasschaaf.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 280 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 640 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Courgettespaghetti met kalkoensaltimbocca

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cour­get­te­s­pa­ghet­ti met kal­koen­sal­tim­boc­ca

1
1
  • 3 courgettes

Draai de courgettes door een groentespiraalsnijder, zodat je courgettespaghetti krijgt.

2
2
  • 260 g kalkoenfilet à la minute

Leg de kalkoenfilet tussen vershoudfolie en sla de filets plat met de bodem van een koekenpan.

3
3
  • 5 g verse salie
  • 90 g parmaham

Verdeel de blaadjes van de salie over de filets. Wikkel de parmaham om de filets.

4
4
  • 1 el milde olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de kalkoensaltimbocca’s in 5 min. gaar en bruin. Keer halverwege.

5
5
  • 2 el arrabbiata pesto
  • 85 g rucola

Roerbak ondertussen de courgettespaghetti met de pesto 1 min. in een hete wok of hapjespan. Neem van het vuur en meng met de rucola.

6
6
  • 90 g Taggia olijven

Verdeel over de borden en verdeel de olijven en de saltimbocca erover.

bereidingstip:

In plaats van zelf courgettespaghetti te maken kun je ook kant-en-klare courgettespaghetti gebruiken (200 g p.p.) of courgettelinten maken met een kaasschaaf.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.