Se­mif­red­do met zo­mer­fruit en wit­te cho­co­la­de

Een luxe ijstaart, hoe cóól?

  • nagerecht
  • 10 personen
  • 275 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 4 uur wachten
(1) waardeer
nagerecht Een luxe ijstaart, hoe cóól? 10 personen
5 1

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • cakevorm (1.5 liter)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Was de aardbeien in een vergiet onder koud stromend water. Verwijder de kroontjes en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Halveer de nectarines, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
  2. Breek de helft van de chocolade in stukjes en doe in een vuurvaste kom. Zet de kom in een pan met een klein laagje kokend water (zonder dat de kom het water raakt) en laat de chocolade al roerend smelten (au bain-marie). Laat afkoelen tot lauwwarm.
  3. Hak ondertussen de rest van de chocolade in kleine stukjes. Hak de pistachenoten grof. Klop de slagroom stijf. Spatel de gesmolten chocolade en de ricotta door de slagroom. Voeg de stukjes aardbei, nectarine, chocolade en pistachenoten toe. Roer goed om.
  4. Bekleed de cakevorm met vershoudfolie, laat de folie ruim over de rand hangen. Schep het mengsel in de vorm en dek af met de folie. Laat 4 uur opstijven in de vriezer. Haal ca. 10 min. voor het serveren uit de vriezer, verwijder de folie en snijd in plakjes.

bewaartip:

Je kunt de semifreddo maximaal 5 dagen van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik afgedekt in de vriezer. Neem de semi freddo dan 15 tot 30 min. voor het serveren uit de vriezer.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 275 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 1 g
Ook te zien in

Semifreddo met zomerfruit en witte chocolade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Se­mif­red­do met zo­mer­fruit en wit­te cho­co­la­de

1
1
  • 200 g verse aardbeien

Was de aardbeien in een vergiet onder koud stromend water. Verwijder de kroontjes en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.

2
2
  • 2 nectarines

Halveer de nectarines, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.

3
3
  • 100 g witte chocolade

Breek de chocolade in stukjes en doe in een vuurvaste kom.

4
4

Zet de kom in een pan met een klein laagje kokend water (zonder dat de kom het water raakt) en laat de chocolade al roerend smelten (au bain-marie). Laat afkoelen tot lauwwarm.

5
5
  • 100 g witte chocolade
  • 40 g gepelde ongezouten pistachenoten

Hak ondertussen de rest van de chocolade in kleine stukjes. Hak de pistachenoten grof.

6
6
  • 250 ml verse slagroom
  • 250 g ricotta

Klop de slagroom stijf. Spatel de gesmolten chocolade en de ricotta door de slagroom. Voeg de stukjes aardbei, nectarine, chocolade en pistachenoten toe. Roer goed om.

7
7

Bekleed de cakevorm met vershoudfolie, laat de folie ruim over de rand hangen. Schep het mengsel in de vorm en dek af met de folie.

8
8

Laat 4 uur opstijven in de vriezer. Haal ca. 10 min. voor het serveren uit de vriezer, verwijder de folie en snijd in plakjes.

bewaartip:

Je kunt de semifreddo maximaal 5 dagen van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik afgedekt in de vriezer. Neem de semi freddo dan 15 tot 30 min. voor het serveren uit de vriezer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.