Spareribs uit de oven
Spareribs uit de oven
bewaar
bewaar

Spareribs uit de oven

30 min. bereiden
2 uur 45 min. oventijd
2 uur wachten
licht pittig
16waarderingen

Aan de slag

1

Ontvlies de spareribs door een kruiskopschroevendraaier plat tussen het longvlies en het bot aan de achterzijde van de rack te steken. Wrik de schroevendraaier voorzichtig heen en weer totdat deze over de gehele breedte tussen het vlies en het bot zit. Trek de schroevendraaier naar je toe en trek zo het hele vlies van het rack af.

2

Meng 75 g keukenstroop (per 4 personen) met de helft van de knoflookpoeder, het uienpoeder, ⅓ van de chipotle en ⅓ van de worchestershiresaus tot een marinadepasta. Bestrijk de spareribs met de bakkwast rondom met de marinade. Laat afgedekt minimaal 2 uur en maximaal 24 uur in de koelkast marineren.

3

Maak ondertussen de barbecuesaus. Schil de appel, snijd in partjes en verwijder het klokhuis. Rasp het vruchtvlees grof. Doe de appel, het appelsap, venkelzaad, de ketchup, azijn, suiker, de rest van de chipotle, worchestershiresaus, knoflook en keukenstroop in een steelpan. Breng de saus aan de kook en laat op laag vuur inkoken tot een stroperige saus. Dit duurt ca. 1½ uur. Roer regelmatig. Neem de pan van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Bewaar evt. afgedekt in de koelkast.

4

Verwarm de oven voor op 140 ºC. Laat ondertussen de spareribs op kamertemperatuur komen. Verpak elke rib apart in aluminiumfolie en zorg ervoor dat er geen openingen zijn. Zo blijven de spareribs mals. Leg de spareribs op een met bakpapier beklede bakplaat met de vouwkant van de folie naar boven en gaar ca. 2 uur in het midden van de oven. Neem de spareribs uit de oven en verwijder de folie. Bestrijk de bovenkant met de helft van de saus en leg met de vleeskant naar boven terug op de met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de spareribs nog ca. 30-45 min. in de oven. Serveer de spareribs met de rest van de saus.

combinatietipLekker met coleslaw en gepofte aardappel. Let op met de coleslaw is het recept niet meer lactosevrij.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Spareribs uit de oven

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig