Bietentraybake met ricotta, vijgen, bonen en amandelen
Bietentraybake met ricotta, vijgen, bonen en amandelen

Bietentraybake met ricotta, vijgen, bonen en amandelen

Perfect voor drukke dagen en grote groepen.

10 min. bereiden
20 min. oventijd
24waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

gekookte rode biet

2

rode uien

800 g

limabonen in blik

250 g

ricotta

2 tl

Verstegen karwijzaad

3 el

balsamicoazijn

4 el

milde olijfolie

40 g

gezouten amandelen

4

verse vijgen

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Perfect voor drukke dagen en grote groepen.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de bieten en ui in dunne parten. Doe de bonen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat uitlekken.

2

Stort de ricotta in het midden van een met bakpapier beklede bakplaat. Meng de biet, ui en bonen met het karwijzaad en verdeel rondom de ricotta. Besprenkel met de azijn en olie en bestrooi met peper en eventueel zout.

3

Rooster ca. 20 min. in het midden van de oven. Hak ondertussen de amandelen grof en halveer de vijgen.

4

Neem de bakplaat uit de oven, breek de ricotta in stukken en verdeel met de amandelen en vijgen over de plaat.