bewaar
Preiquiche met Veluws gebraad en mosterd
Preiquiche met Veluws gebraad en mosterd
bewaar

Preiquiche met Veluws gebraad en mosterd

Lokale specialiteiten, daar zijn we dol op. Het Veluwse gebraad in deze quiche heeft 4 uur gebraden, en dat proef je!

20 min. bereiden
45 min. oventijd
46waarderingen

Ingrediënten

4 personen

25 g

ongezouten roomboter

800 g

gesneden prei

270 g

vers bladerdeeg

240 g

Veluws gebraad

125 ml

verse slagroom

2 el

Limburgse mosterd

200 g

pittige geraspte kaas 45+

4

middelgrote eieren

Dit heb je nodig

  • quichevorm (Ø 32 cm)

Lokale specialiteiten, daar zijn we dol op. Het Veluwse gebraad in deze quiche heeft 4 uur gebraden, en dat proef je!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de quichevorm in met de helft van de boter. Smelt de rest van de boter in een hapjespan en bak de gesneden prei 10 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

2

Bekleed ondertussen de ingevette quichevorm met het bladerdeeg. Snijd het Veluws gebraad in stukjes van 1 cm en verdeel over het bladerdeeg.

3

Doe de slagroom, mosterd en kaas in een kom, breek de eieren erboven en klop met een garde of vork.

4

Verdeel eerst de prei en dan het slagroom-kaasmengsel over de quichevorm. Schep voorzichtig om.

5

Bak de quiche in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en serveer.

algemeenHet Veluws gebraad is alleen verkrijgbaar bij Albert Heijn-winkels in de regio rond Slagerij Van Rhee of via ah.nl. Je kunt het product vervangen door 250 g gegrild gehakt (stukje, Josef Dettelbacher, gesneden).

combinatietipLekker met een groene salade.