Couscous met gebakken rodekool
Couscous met gebakken rodekool

Couscous met gebakken rodekool

Van deze gezonde couscous zit je lekker lang vol.

15 min. bereiden
8waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

volkorencouscous

4 el

milde olijfolie

300 g

gesneden rodekool

1 el

baharat

260 g

varkensfiletlapje

400 g

rivolo-cherrytomaten

1

citroen

85 g

veldsla

Van deze gezonde couscous zit je lekker lang vol.

Aan de slag

1

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Verhit ondertussen ¼ van de olie in een koekenpan en bak de rodekool met de helft van de baharat 5 min. op middelhoog vuur.

3

Snijd ondertussen de varkensfiletlapjes in reepjes van 1 cm en meng met de rest van de baharat en ¼ van de olie. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de filetreepjes op hoog vuur in 3 min. bruin en gaar. Keer halverwege.

4

Halveer ondertussen de tomaten. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil eraf. Halveer de vrucht en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in 4 parten. Meng de tomaten, veldsla, de rest van de olie en het citroenrasp en -sap door de couscous. Verdeel de couscous, rodekool en het vlees over diepe kommen of borden. Serveer de citroenpartjes erbij.