Aziatische balletjes met bloemkoolrijst & salade
Koolhydraatbewust? Jazeker! Een groenterijk gerecht met weinig koolhydraten: smullen.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 teen knoflook
- 15 g verse munt
- 2 sjalotten
- 300 AH Biologisch mager rundergehakt
- 1 middelgroot ei
- 2 el milde olijfolie
- 50 g soja-gember-sesamdressing
- 1 limoen
- 450 g winterpenen
- 200 g radijsjes
- 2 midi komkommers
- 800 g bloemkoolrijst
- 30 ongezouten cashewnoten
Keukenspullen
- hapjespan
Advertentie
Bereiden
- Snijd de knoflook en muntblaadjes fijn. Snipper de sjalotten. Meng het gehakt met de knoflook, sjalot, het ei, de helft van de munt en peper. Vorm van het gehakt 16 balletjes (per 4 personen). Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de balletjes op middelhoog vuur in ca. 8 min. goudbruin en gaar. Schep de helft van de soja-gember-sesamdressing om met de gehaktballetjes.
- Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Schil de winterpeen en schaaf de peen met de dunschiller of kaasschaaf in de lengte in dunne lange linten. Snijd de radijs in parten en de komkommers in dunne schuine plakken. Meng de wortel, radijs, komkommer, de rest van de munt en de rest van de soja-gember-sesamdressing.
- Verhit de rest van de olie in de hapjespan en bak de bloemkoolrijst 2 min. en breng op smaak met 1 tl limoenrasp en 1 el -sap (per 4 personen). Verdeel de bloemkoolrijst, gehaktballetjes en salade over diepe borden. Hak de cashewnoten grof en bestrooi het gerecht ermee.
Tip:
Dit gerecht is koolhydraatbewust op basis van richtlijnen van het Diabetes Fonds.
Tip:
Dit is een Allerhande Box recept.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 460 kcal
- eiwit 25 g
- koolhydraten 21 g
-
vet 29 g
waarvan verzadigd 7 g - natrium 200 mg
- vezels 10 g
Ook te zien in
Aziatische balletjes met bloemkoolrijst & salade
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Aziatische balletjes met bloemkoolrijst & salade
- 1 teen knoflook
- 15 g verse munt
- 2 sjalotten
Snijd de knoflook en muntblaadjes fijn. Snipper de sjalotten.
- 300 AH Biologisch mager rundergehakt
- 1 middelgroot ei
Meng het gehakt met de knoflook, sjalot, het ei, de helft van de munt en peper. Vorm van het gehakt 4 balletjes per persoon.
- 1 el milde olijfolie
Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes op middelhoog vuur in ca. 8 min. goudbruin en gaar.
- 25 g soja-gember-sesamdressing
Schep de soja-gember-sesamdressing om met de gehaktballetjes.
- 1 limoen
Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit.
- 450 g winterpenen
Schil de winterpeen en schaaf de peen met de dunschiller of kaasschaaf in de lengte in dunne lange linten.
- 200 g radijsjes
- 2 midi komkommers
Snijd de radijs in parten en de komkommers in dunne schuine plakken.
- 25 g soja-gember-sesamdressing
Meng de wortel, radijs, komkommer, de rest van de munt en de rest van de soja-gember-sesamdressing.
- 1 el milde olijfolie
- 800 g bloemkoolrijst
Verhit de rest van de olie in de hapjespan en bak de bloemkoolrijst 2 min. en breng op smaak met 1 tl limoenrasp en 1 el -sap (per 4 personen).
- 30 ongezouten cashewnoten
Verdeel de bloemkoolrijst, gehaktballetjes en salade over diepe borden. Hak de cashewnoten grof en bestrooi het gerecht ermee.