Teriyakifiletlapjes met komkommer-radijssalade
Ga vanavond voor Japans!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g zilvervliesrijst
- 520 g varkensfiletlapjes
- 3 el teriyakisaus
- 2 el arachideolie
- 800 g Japanse wokgroente
- 1 bosje radijs
- 1 komkommer
- 50 g soja-gember-sesamdressing
- 1½ tl sesammix
Keukenspullen
- grillpan
Advertentie
Bereiden
- Breng een ruime pan water aan de kook en voeg de rijst en eventueel zout toe. Breng opnieuw aan de kook en kook op laag vuur in 8 min. gaar. Draai het vuur uit, giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
- Verhit de grillpan zonder olie of boter. Gril de varkensfiletlapjes in 8 min. gaar. Keer halverwege. Neem uit de pan, bestrijk ze met de teriyakisaus en snijd in reepjes.
- Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de wokgroente 7 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de rijst toe en warm 2 min. mee.
- Was ondertussen de radijs en snijd in plakjes. Was de komkommer, halveer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de komkommer in boogjes. Meng de dressing met de radijs en komkommer en bestrooi met het sesamzaad.
- Verdeel de roerbak over diepe borden en leg de varkensreepjes erop. Serveer de komkommer-radijssalade erbij.
Tip:
Dit is een Allerhande Box gerecht.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 670 kcal
- eiwit 41 g
- koolhydraten 73 g
-
vet 22 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 400 mg
- vezels 7 g
Ook te zien in
Teriyakifiletlapjes met komkommer-radijssalade
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Teriyakifiletlapjes met komkommer-radijssalade
- 300 g zilvervliesrijst
Breng een ruime pan water aan de kook en voeg de rijst en eventueel zout toe. Breng opnieuw aan de kook en kook op laag vuur in 8 min. gaar.
Draai het vuur uit, giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
- 520 g varkensfiletlapjes
- 3 el teriyakisaus
Neem uit de pan, bestrijk ze met de teriyakisaus en snijd in reepjes.
- 2 el arachideolie
- 800 g Japanse wokgroente
Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de wokgroente 7 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de rijst toe en warm 2 min. mee.
- 1 bosje radijs
- 1 komkommer
Was ondertussen de radijs en snijd in plakjes. Was de komkommer, halveer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten.
- 50 g soja-gember-sesamdressing
- 1½ tl sesammix
Snijd de komkommer in boogjes. Meng de dressing met de radijs en komkommer en bestrooi met het sesamzaad.
Verdeel de roerbak over diepe borden en leg de varkensreepjes erop. Serveer de komkommer-radijssalade erbij.