Azi­a­tisch ge­ma­ri­neer­de var­kens­spies met Chi­ne­se wok­groen­te

Naast de gewone spaghetti kook je er ook spaghetti van zoete aardappel bij. Lekker!

(0) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Naast de gewone spaghetti kook je er ook spaghetti van zoete aardappel bij. Lekker! 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 4 satéprikkers
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd elk filetlapje in 6 gelijke stukken. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit (houd het sap apart). Meng het limoenrasp met de shichimi togarashi, de helft van de olie, peper en eventueel zout. Meng met de filetblokjes en rijg aan de satéprikkers.
  2. Kook de volkorenspaghetti met eventueel zout in 12 min. beetgaar. Kook de laatste 5 min. de zoete-aardappelspaghetti mee. Laat goed uitlekken.
  3. Verhit ondertussen de grillpan en gril de spiesjes in ca. 8 min. bruin en gaar. Keer regelmatig.
  4. Verwijder het steeltje van de rode peper, halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de wokgroente met de peper en de helft van de bosui 5 min.
  5. Giet de spaghetti af, laat goed uitlekken en meng met de dressing en 2 el (achtergehouden) limoensap (bij 4 personen). Breng op smaak met peper. Verdeel het spaghettimengsel over diepe borden, schep de groente erop, leg de spiesjes erbij en bestrooi met de rest van de bosui.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 710 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 87 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 36 2018

Aziatisch gemarineerde varkensspies met Chinese wokgroente

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Azi­a­tisch ge­ma­ri­neer­de var­kens­spies met Chi­ne­se wok­groen­te

1
1
  • 350 g varkensfiletlapjes à la minute naturel
  • 1 limoen

Snijd elk filetlapje in 6 gelijke stukken. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit (houd het sap apart).

2
2
  • 1 tl Euroma Original spices by Jonnie Boer shichimi togarashi
  • 1 el arachideolie

Meng het limoenrasp met de shichimi togarashi, de olie, peper en eventueel zout. Meng met de filetblokjes en rijg aan de satéprikkers.

3
3
  • 300 g volkorenspaghetti
  • 400 g zoete-aardappelspaghetti

Kook de volkorenspaghetti met eventueel zout in 12 min. beetgaar. Kook de laatste 5 min. de zoete-aardappelspaghetti mee. Laat goed uitlekken.

4
4

Verhit ondertussen de grillpan en gril de spiesjes in ca. 8 min. bruin en gaar. Keer regelmatig.

5
5
  • 1 rode peper

Verwijder het steeltje van de rode peper, halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.

6
6
  • 2 bosuien
  • 1 el arachideolie
  • 400 g Chinese wokgroente kool & sugarsnaps

Snijd de bosuitjes in ringetjes. Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de wokgroente met de peper en de helft van de bosui 5 min.

7
7
  • 100 ml soja-gember-sesamdressing

Giet de spaghetti af, laat goed uitlekken en meng met de dressing en 2 el (achtergehouden) limoensap (bij 4 personen). Breng op smaak met peper.

8
8

Verdeel het spaghettimengsel over diepe borden, schep de groente erop, leg de spiesjes erbij en bestrooi met de rest van de bosui.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.