Azi­a­ti­sche pas­ta­sa­la­de met licht­pit­ti­ge kip & broc­co­li

De smaak van de kip is door de kruiden fris, zoet, kruidig, zuur en bitter tegelijk: een smaakexplosie!

(9) waardeer
aziatisch hoofdgerecht De smaak van de kip is door de kruiden fris, zoet, kruidig, zuur en bitter tegelijk: een smaakexplosie! 4 personen
4 9

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de macaroni in een pan met kokend water en eventueel zout in 10 min. beetgaar. Snijd ondertussen de broccoli in roosjes. Schil de steel en snijd in stukjes van 1 cm. Kook alle delen van de broccoli de laatste 3 min. met de pasta mee. Veeg ondertussen de champignons schoon met keukenpapier en snijd ze in kwarten. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de champignons 7 min. op middelhoog vuur.
  2. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Snijd de kipfilet in blokjes. Verhit de rest van de olie in de hapjespan en bak de kip met de knoflook en shichimi togarashi 5 min. goudbruin en gaar. Maak een dressing van de sesamolie, sojasaus en sushiazijn. Snijd ondertussen de salade-ui in ringetjes. Giet de pasta en broccoli af en meng met de dressing en vervolgens met de kip en champignons. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over diepe borden en bestrooi met de salade-ui.

Tip:

Liever iets minder pittig? Voeg dan wat minder shichimi togarashi toe aan de kip.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 39 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 9 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Allerhande Box Week 30 2018 , Allerhande Box Week 24 2019

Aziatische pastasalade met lichtpittige kip & broccoli

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Azi­a­ti­sche pas­ta­sa­la­de met licht­pit­ti­ge kip & broc­co­li

1
1
  • 300 g macaroni grande

Kook de macaroni in een pan met kokend water en eventueel zout in 10 min. beetgaar.

2
2
  • 400 g broccoli

Snijd ondertussen de broccoli in roosjes. Schil de steel en snijd in stukjes van 1 cm. Kook alle delen van de broccoli de laatste 3 min. met de pasta mee.

3
3
  • 400 g champignons
  • 1 el arachideolie

Veeg ondertussen de champignons schoon met keukenpapier en snijd ze in kwarten. Verhit de olie in een koekenpan en bak de champignons 7 min. op middelhoog vuur.

4
4
  • 2 tenen knoflook
  • 2 kipfilet

Snijd ondertussen de knoflook fijn. Snijd de kipfilet in blokjes.

5
5
  • 1 el arachideolie
  • 7 g Euroma Original spices by Jonnie Boer shichimi togarashi

Verhit de olie in de hapjespan en bak de kip met de knoflook en shichimi togarashi 5 min. goudbruin en gaar.

6
6
  • 2 el sesamolie
  • 2 el sojasaus
  • 2 el sushiazijn

Maak een dressing van de sesamolie, sojasaus en sushiazijn.

7
7
  • 2 salade-uitjes

Snijd ondertussen de salade-ui in ringetjes. Giet de pasta en broccoli af en meng met de dressing en vervolgens met de kip en champignons.

8
8

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over diepe borden en bestrooi met de salade-ui.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.