bewaar
Mihoen met andijvie, gebakken zalm en limoen
Mihoen met andijvie, gebakken zalm en limoen
bewaar

Mihoen met andijvie, gebakken zalm en limoen

Aziatisch turbogerecht voor als je snel én lekker wilt eten.

15 min. bereiden
licht pittig
62waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

mihoen

300 g

verse zalmfilet

1 el

Euroma Original spices by Jonnie Boer shichimi togarashi

1

limoen

350 g

verse groene asperge

1 el

sushigember

1 el

arachideolie

3 el

sojasaus

400 g

gesneden andijvie

Aziatisch turbogerecht voor als je snel én lekker wilt eten.

Aan de slag

1

Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken.

2

Bestrooi ondertussen de zalm rondom met de shichimi togarashi. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en bak de zalm in 8 min. op middelhoog vuur bijna gaar, keer halverwege. Laat afgedekt onder aluminiumfolie 5 min. rusten.

3

Pers ondertussen de helft van de limoen uit en snijd de rest in plakjes. Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en snijd de asperges in stukken van 2 cm. Snijd de gember fijn.

4

Verhit de olie in een wok en bak de asperges 3 min. al omscheppend op hoog vuur. Voeg de gember, sojasaus en andijvie toe en bak 2 min. mee. Voeg de mihoen toe en warm al omscheppend 2 min. mee. Breng op smaak met 1 el limoensap.

5

Breek de zalm in stukken en verdeel de limoenplakjes over de mihoen.

variatietipIn plaats van verse groene asperges kun je ook groene asperges uit de diepvries gebruiken.

bereidingstipJe kunt shichimi togarashi ook gebruiken in Japanse noedelsoep en roerbakgerechten met kip.

Asperges schillen

Instructievideo - 00:45 min.