Shichimi-zalm met aspergenoedels
Shichimi-zalm met aspergenoedels

Shichimi-zalm met aspergenoedels

Bosui geeft een knapperig accent aan de zachte zalm en noedels.

15 min. bereiden
redelijk pittig
119waarderingen

Ingrediënten

4 personen

350 g

verse groene asperge

250 g

eiermie

2

rode uien

2

bosuien

300 g

zalmfilet

4 tl

Euroma Original spices by Jonnie Boer shichimi togarashi

4 el

traditionele olijfolie

3 el

sojasaus

Bosui geeft een knapperig accent aan de zachte zalm en noedels.

Aan de slag

1

Snijd de houtachtige onderkant van de asperges. Kook de asperges in ruim water in 6 min. beetgaar. Giet af en laat goed uitlekken. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de uien en bosuitjes in ringen. Snijd de zalm in 4 stukken en wrijf de stukken in met de specerijenmelange.

2

Verhit 2 el olie in een grote koekenpan of hapjespan en bak de zalm in 4 min. bruin en vanbinnen rosé. Keer halverwege. Neem de zalm uit de pan en laat 5 min. onder aluminiumfolie rusten. Schenk de rest van de olie in de pan fruit de ui 1 min. Voeg de mie, asperges, sojasaus en helft van de bosui toe en bak nog 2 min.

3

Verdeel de mie over 4 diepe borden. Leg er de zalmfilet op en bestrooi met de rest van de bosui.

tip

combinatietipBestrooi voor een krokant accent de zalmfilet ook nog met 1 el geroosterd sesamzaad.

Shichimi-zalm met apergenoedels

Instructievideo - 02:37 min.