Sobanoedels met tofu en sugarsnaps
Sobanoedels met tofu en sugarsnaps

Sobanoedels met tofu en sugarsnaps

De sobanoedels hebben een kruidige, nootachtige smaak.

30 min. bereiden
licht pittig
41waarderingen

Ingrediënten

4 personen

270 g

sobanoedels

375 g

tofu naturel

3 cm

verse gember

1 teen

knoflook

50 g

wasabibol

4 el

rijstolie

2 tl

Euroma Original spices by Jonnie Boer shichimi togarashi

4 el

Japanse sojasaus

2 tl

sesamolie

400 g

verse sugarsnaps

Dit heb je nodig

  • vijzel

De sobanoedels hebben een kruidige, nootachtige smaak.

Aan de slag

1

Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel af met koud water.

2

Snijd ondertussen de tofu in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Dep goed droog met keukenpapier. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de knoflook fijn. Wrijf de wasabibollen fijn in de vijzel.

3

Verhit de rijstolie in een wok en bak de tofu op middelhoog vuur in 10 min. goudbruin. Schep regelmatig om.

4

Schep de tofu uit de wok met een schuimspaan op een bord belegd met keukenpapier, bestrooi met de shichimi togarashi en besprenkel met 1 el sojasaus. Voeg de gember, knoflook en sesamolie toe aan de achtergebleven olie in de wok. Roerbak 30 sec. op hoog vuur en voeg de sugarsnaps toe. Roerbak 4 min.

5

Voeg de rest van de sojasaus en de noedels toe en warm al omscheppend 2 min. door. Verdeel over 4 kommen en schep de tofublokjes erop. Bestrooi met de fijngewreven wasabibollen.

tip

Sobanoedels met tofu en sugarsnaps

Instructievideo - 02:28 min.

Gember gebruiken

Instructievideo - 01:26 min.