Cous­cous (sto­men)

Zo heurt het eigenlijk: gestoomd!

(3) waardeer
marokkaans bijgerecht Zo heurt het eigenlijk: gestoomd! 4 personen
3 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • zeef
  • aluminiumfolie

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Neem een pan met deksel waar een zeef in past. Doe 900 ml water (per 4 personen) met de bouillonpoeder in de pan. Breng aan de kook. Laat op laag vuur zachtjes koken. Doe de couscous in een grote schaal en meng voorzichtig met je handen de rest van het water en de olie erdoor.
  2. Doe de couscous in de zeef en hang de zeef boven de pan. Stoom met de deksel op de pan de couscous in 15-20 min. gaar. Dek eventueel af met aluminiumfolie als er stoom ontsnapt. Doe de couscous opnieuw in een grote schaal en roer met een vork of garde tot losse korrels.

bereidingstip:

In plaats van bouillonpoeder kun je ook je favoriete bouillon gebruiken, bijvoorbeeld 1 kippenbouillontablet of groentebouillontablet. Het recept is dan niet meer lactosevrij.

variatietip:

Fan van kruidige couscous? Roer er wat ras el hanout door.

combinatietip:

Lekker met ovengeroosterde groenten zoals pompoen, courgette, aubergine of paprika en feta. Het recept is dan niet meer lactosevrij.

kookstaptip:

Heb je een couscoussière in huis? Stoom de couscous dan hier in.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 420 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 54 g
    waarvan suikers 2 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in
september 2019

Couscous (stomen)

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cous­cous (sto­men)

1
1
  • 900 ml water
  • 1 el BioToday bouillonpoeder gistvrij

Neem een pan met deksel waar een zeef in past. Doe het water met de bouillonpoeder in de pan. Breng aan de kook. Laat op laag vuur zachtjes koken.

2
2
  • 300 g couscous
  • 100 ml water
  • 5 el traditionele olijfolie

Doe de couscous in een grote schaal en meng voorzichtig met je handen de rest van het water en de olie erdoor.

3
3

Doe de couscous in de zeef en hang de zeef boven de pan. Stoom met de deksel op de pan de couscous in 15-20 min. gaar. Dek eventueel af met aluminiumfolie als er stoom ontsnapt.

4
4

Doe de couscous opnieuw in een grote schaal en roer met een vork of garde tot losse korrels.

bereidingstip:

In plaats van bouillonpoeder kun je ook je favoriete bouillon gebruiken, bijvoorbeeld 1 kippenbouillontablet of groentebouillontablet. Het recept is dan niet meer lactosevrij.

variatietip:

Fan van kruidige couscous? Roer er wat ras el hanout door.

combinatietip:

Lekker met ovengeroosterde groenten zoals pompoen, courgette, aubergine of paprika en feta. Het recept is dan niet meer lactosevrij.

kookstaptip:

Heb je een couscoussière in huis? Stoom de couscous dan hier in.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.