Couscous (stomen)
Couscous (stomen)

Couscous (stomen)

Zo heurt het eigenlijk: gestoomd!

10 min. bereiden
15 min. wachten
3waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1000 ml

water

1 el

BioToday bouillonpoeder gistvrij

300 g

couscous

5 el

traditionele olijfolie

Dit heb je nodig

  • zeef

  • aluminiumfolie

Zo heurt het eigenlijk: gestoomd!

Aan de slag

1

Neem een pan met deksel waar een zeef in past. Doe 900 ml water (per 4 personen) met de bouillonpoeder in de pan. Breng aan de kook. Laat op laag vuur zachtjes koken. Doe de couscous in een grote schaal en meng voorzichtig met je handen de rest van het water en de olie erdoor.

2

Doe de couscous in de zeef en hang de zeef boven de pan. Stoom met de deksel op de pan de couscous in 15-20 min. gaar. Dek eventueel af met aluminiumfolie als er stoom ontsnapt. Doe de couscous opnieuw in een grote schaal en roer met een vork of garde tot losse korrels.

tip

kookstaptipHeb je een couscoussière in huis? Stoom de couscous dan hier in.

variatietipFan van kruidige couscous? Roer er wat ras el hanout door.

combinatietipLekker met ovengeroosterde groenten zoals pompoen, courgette, aubergine of paprika en feta. Het recept is dan niet meer lactosevrij.

bereidingstipIn plaats van bouillonpoeder kun je ook je favoriete bouillon gebruiken, bijvoorbeeld 1 kippenbouillontablet of groentebouillontablet. Het recept is dan niet meer lactosevrij.