Couscous (stomen)
Couscous (stomen)
bewaar
bewaar

Couscous (stomen)

Zo heurt het eigenlijk: gestoomd!

10 min. bereiden
15 min. wachten
6waarderingen

Aan de slag

1

Neem een pan met deksel waar een zeef in past. Doe 900 ml water (per 4 personen) met de bouillonpoeder in de pan. Breng aan de kook. Laat op laag vuur zachtjes koken. Doe de couscous in een grote schaal en meng voorzichtig met je handen de rest van het water en de olie erdoor.

2

Doe de couscous in de zeef en hang de zeef boven de pan. Stoom met de deksel op de pan de couscous in 15-20 min. gaar. Dek eventueel af met aluminiumfolie als er stoom ontsnapt. Doe de couscous opnieuw in een grote schaal en roer met een vork of garde tot losse korrels.

kookstaptipHeb je een couscoussière in huis? Stoom de couscous dan hier in.
variatietipFan van kruidige couscous? Roer er wat ras el hanout door.
combinatietipLekker met ovengeroosterde groenten zoals pompoen, courgette, aubergine of paprika en feta. Het recept is dan niet meer lactosevrij.
bereidingstipIn plaats van bouillonpoeder kun je ook je favoriete bouillon gebruiken, bijvoorbeeld 1 kippenbouillontablet of groentebouillontablet. Het recept is dan niet meer lactosevrij.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Couscous (stomen)

Zo heurt het eigenlijk: gestoomd!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig