Broc­coli­soep ve­gan

Vegan, maar toch heel romig. Ook lekker met zelfgemaakte selderijolie.

(0) waardeer
hollands voorgerecht Vegan, maar toch heel romig. Ook lekker met zelfgemaakte selderijolie. 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Snijd de broccoli in roosjes. Schil de stronk en snijd in stukken van 2 cm. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook 2 min. op laag vuur. Voeg de broccoli toe en bak 2 min. mee.
  2. Voeg het water en bouillonpoeder toe. Breng aan de kook en laat 10 min. zachtjes koken. Pureer de soep met de staafmixer tot een gladde massa. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

combinatietip:

Lekker met zelfgemaakte selderijolie. Doe voor 4 personen 15 g verse bladselderij met 6 el olijfolie in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een kruidenolie. Verdeel de olie de kommen soep.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 80 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 4 g
    waarvan suikers 2 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in
september 2019

Broccolisoep vegan

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Broc­coli­soep ve­gan

1
1
  • 1 middelgrote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 500 g broccoli

Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Snijd de broccoli in roosjes. Schil de stronk en snijd in stukken van 2 cm.

2
2
  • 1 el milde olijfolie

Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook 2 min. op laag vuur. Voeg de broccoli toe en bak 2 min. mee.

3
3
  • 750 ml water
  • 1 el BioToday bouillonpoeder gistvrij

Voeg het water en bouillonpoeder toe. Breng aan de kook en laat 10 min. zachtjes koken.

4
4

Pureer de soep met de staafmixer tot een gladde massa. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

combinatietip:

Lekker met zelfgemaakte selderijolie. Doe voor 4 personen 15 g verse bladselderij met 6 el olijfolie in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een kruidenolie. Verdeel de olie de kommen soep.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.