bewaar
Broccolisoep met room
Broccolisoep met room
bewaar

Broccolisoep met room

Het scheutje room doet het 'm! Wordt deze soep jouw nieuwe favoriet?

25 min. bereiden
25waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

prei

1 teen

knoflook

500 g

broccoli

1 el

milde olijfolie

750 ml

water

1

groentebouillontablet

125 ml

verse slagroom

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Het scheutje room doet het 'm! Wordt deze soep jouw nieuwe favoriet?

Aan de slag

1

Snijd de prei in dunne halve ringen. Snijd de knoflook fijn. Snijd de broccoli in roosjes. Verhit de olie in een soeppan en fruit de prei en knoflook 2 min. op laag vuur. Voeg de broccoli toe en bak 2 min. mee. Voeg het water en bouillontablet toe. Breng aan de kook en laat 10 min. zachtjes koken.

2

Pureer de soep met de helft van de room met een staafmixer tot een gladde massa. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de soep over de kommen. Verdeel de rest van de room als een swirl over de kommen.

combinatietipLekker met uitgebakken spekjes, gerookte zalm of gekookt ei.

combinatietipLekker met een kaastosti of kaasciabatta's en kaas in de soep. Snijd hiervoor 1 ciabatta in 8 plakken, besmeer met 1 el mosterd en bestrooi met ca. 50 gram geraspte cheddar. Bak 10 min. in de oven op 180 °C. Voeg daarnaast i.p.v. room 150 gram geraspte cheddar en 2 el mosterd toe aan de soep. Het gerecht is dan niet meer glutenvrij.