Wen­tel­teef­jes zon­der ei

Zonder ei maar mét aardbeien en verse slagroom.

(0) waardeer
hollands nagerecht Zonder ei maar mét aardbeien en verse slagroom. 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Klop de suiker, kaneel, maizena en melk los in een diep bord. Snijd de korstjes van het brood. Wentel de sneetjes brood door het melkmengsel.
  2. Verhit de helft van de boter in een ruime koekenpan en bak de helft van de wentelteefjes in 5 min. goudbruin. Keer halverwege. Neem ze uit de pan, verhit de rest van de boter en bak de rest van de wentelteefjes goudbruin. Snijd de wentelteefjes schuin doormidden en serveer op een mooie schaal.

combinatietip:

Lekker met aardbeien en verse slagroom.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 255 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 35 g
    waarvan suikers 9 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
september 2019

Wentelteefjes zonder ei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wen­tel­teef­jes zon­der ei

1
1
  • 2 el kristalsuiker
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 1 el maizena
  • 250 ml halfvolle melk

Klop de suiker, kaneel, maizena en melk los in een diep bord.

2
2
  • 8 sneetjes wit casinobrood

Snijd de korstjes van het brood. Wentel de sneetjes brood door het melkmengsel.

3
3
  • 20 g ongezouten roomboter

Verhit de boter in een ruime koekenpan en bak de helft van de wentelteefjes in 5 min. goudbruin. Keer halverwege.

4
4
  • 20 g ongezouten roomboter

Neem ze uit de pan, verhit de rest van de boter en bak de rest van de wentelteefjes goudbruin.

5
5

Snijd de wentelteefjes schuin doormidden en serveer op een mooie schaal.

combinatietip:

Lekker met aardbeien en verse slagroom.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.