Wentelteefjes zonder ei
Zonder ei maar mét aardbeien en verse slagroom.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 el kristalsuiker
- 1 tl gemalen kaneel
- 1 el maizena
- 250 ml halfvolle melk
- 8 sneetjes wit casinobrood
- 40 g ongezouten roomboter
Advertentie
Bereiden
- Klop de suiker, kaneel, maizena en melk los in een diep bord. Snijd de korstjes van het brood. Wentel de sneetjes brood door het melkmengsel.
- Verhit de helft van de boter in een ruime koekenpan en bak de helft van de wentelteefjes in 5 min. goudbruin. Keer halverwege. Neem ze uit de pan, verhit de rest van de boter en bak de rest van de wentelteefjes goudbruin. Snijd de wentelteefjes schuin doormidden en serveer op een mooie schaal.
combinatietip:
Lekker met aardbeien en verse slagroom.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 255 kcal
- eiwit 7 g
-
koolhydraten 35 g
waarvan suikers 9 g -
vet 9 g
waarvan verzadigd 6 g - natrium 200 mg
- vezels 1 g
Ook te zien in
Wentelteefjes zonder ei
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Wentelteefjes zonder ei
- 2 el kristalsuiker
- 1 tl gemalen kaneel
- 1 el maizena
- 250 ml halfvolle melk
Klop de suiker, kaneel, maizena en melk los in een diep bord.
- 8 sneetjes wit casinobrood
Snijd de korstjes van het brood. Wentel de sneetjes brood door het melkmengsel.
- 20 g ongezouten roomboter
Verhit de boter in een ruime koekenpan en bak de helft van de wentelteefjes in 5 min. goudbruin. Keer halverwege.
- 20 g ongezouten roomboter
Neem ze uit de pan, verhit de rest van de boter en bak de rest van de wentelteefjes goudbruin.
Snijd de wentelteefjes schuin doormidden en serveer op een mooie schaal.
combinatietip:
Lekker met aardbeien en verse slagroom.