Ve­gan en­chi­l­a­d­as met pul­led oats

De pulled oats in deze opgerolde wraps zorgen ervoor dat je vlees zeker niet mist!

(5) waardeer
mexicaans hoofdgerecht De pulled oats in deze opgerolde wraps zorgen ervoor dat je vlees zeker niet mist! 4 personen
3 5

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de jalapeño en snijd het vruchtvlees in ringen. Lek de mais en kidneybonen uit in een zeef en spoel af onder koud stromend water.
  2. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de pulled oats en de tacokruiden toe en bak 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de mais en kidneybonen toe en bak 2 min. mee. Voeg ⅔ van de passata toe, breng al roerend aan de kook en zet het vuur uit.
  3. Verdeel 1/8 van het mengsel over een wrap (per 4 personen). Rol strak op en leg in de ovenschaal. Herhaal met de rest van de wraps. Verdeel de rest van de passata over de wraps. Verdeel de plakken vegan kaas over het midden van de wraps. Bestrooi met de jalapeñoringen. Bak de wraps in het midden van de voorverwarmde oven in 15 min. goudbruin en gaar.

combinatietip:

Lekker met verse koriander, avocadoblokjes en tomatensalsa (tomaat + rode ui).

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 640 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 77 g
    waarvan suikers 13 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 1.080 mg
  • vezels 14 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
oktober 2019

Vegan enchiladas met pulled oats

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­gan en­chi­l­a­d­as met pul­led oats

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 1 middelgrote ui
  • 1 verse groene jalapeñopeper

Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de jalapeño en snijd het vruchtvlees in ringen.

3
3
  • 300 g mais in blik
  • 400 g kidneybonen in blik

Lek de mais en kidneybonen uit in een zeef en spoel af onder koud stromend water.

4
4
  • 1 el arachideolie

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 2 min. op middelhoog vuur.

5
5
  • 175 g pulled oats naturel
  • 1 el Euroma Mexicaanse tacokruiden

Voeg de pulled oats en de tacokruiden toe en bak 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 333 g passata di pomodoro

Voeg de mais en kidneybonen toe en bak 2 min. mee. Voeg de passata toe, breng al roerend aan de kook en zet het vuur uit.

7
7
  • 8 tortillawraps

Verdeel 1/8 van het mengsel over een wrap (per 4 personen). Rol strak op en leg in de ovenschaal. Herhaal met de rest van de wraps.

8
8
  • 167 g passata di pomodoro
  • 100 g violife original flavour slices

Verdeel de rest van de passata over de wraps. Verdeel de plakken vegan kaas over het midden van de wraps. Bestrooi met de jalapeñoringen.

9
9

Bak de wraps in het midden van de voorverwarmde oven in 15 min. goudbruin en gaar.

combinatietip:

Lekker met verse koriander, avocadoblokjes en tomatensalsa (tomaat + rode ui).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.