Geroosterde pompoen met kipdijfilet en bonen
Geroosterde pompoen met kipdijfilet en bonen

Geroosterde pompoen met kipdijfilet en bonen

Alles op een plaat in de oven. Easy does it!

20 min. bereiden
25 min. oventijd
11waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

AH Biologisch pompoen

4

rode uien

425 g

black eyed bonen

370 g

kipdijfilet

4 el

Latin smokey paprika

50 g

gerookte amandelen

1

limoen

75 g

rozijnen

Dit heb je nodig

  • dunschiller

  • bakkwastje

  • bakpapier

Alles op een plaat in de oven. Easy does it!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de pompoen in kwarten en verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel. Schil de pompoen met een dunschiller en snijd de kwarten elk in 5 parten. Snijd elke ui in 8 parten. Spoel de bonen af in een vergiet onder koud stromend water en laat goed uitlekken.

2

Verdeel de pompoen, ui, bonen en kip over een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met het bakkwastje met de Latin smokey paprika. Bak in het midden van de oven in 20-25 min. gaar.

3

Hak ondertussen de amandelen grof. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit.

4

Verdeel de pompoen, ui, bonen en kip over een schaal. Verdeel de amandelen, het limoenrasp, een halve el limoensap en de rozijnen erover.