bewaar
Hachee uit de oven
Hachee uit de oven
bewaar

Hachee uit de oven

Lang stoven op een zo laag mogelijke temperatuur zorgt ervoor dat het vlees mooi zacht wordt.

15 min. bereiden
6 uur oventijd
27waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

Ierse runderriblap

8

middelgrote uien

1 teen

knoflook

1½

runderbouillontablet

800 ml

kokend water

2

laurierblaadjes

5

kruidnagels

3 el

rodewijnazijn

2 plakken

ontbijtkoek

Dit heb je nodig

  • braadpan met deksel

Lang stoven op een zo laag mogelijke temperatuur zorgt ervoor dat het vlees mooi zacht wordt.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 140 °C. Snijd het vlees in stukken van 3 cm en bestrooi met peper en zout.

2

Snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Laat de bouillontabletten oplossen in het kokend water.

3

Doe het vlees, de ui, knoflook, bouillon, laurier, kruidnagels en azijn in de braadpan. Verkruimel de ontbijtkoek erboven en roer voorzichtig door. Doe de deksel op de pan, zet in het midden van de oven en laat ca. 6 uur stoven. Schep elk uur om.

combinatietipLekker met rodekool en aardappelpuree.