Ha­chee uit de oven

Lang stoven op een zo laag mogelijke temperatuur zorgt ervoor dat het vlees mooi zacht wordt.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 365 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 6 uur oventijd
(5) waardeer
hollands hoofdgerecht Lang stoven op een zo laag mogelijke temperatuur zorgt ervoor dat het vlees mooi zacht wordt. 4 personen
5 5

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • braadpan met deksel

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 140 °C. Snijd het vlees in stukken van 3 cm en bestrooi met peper en zout.
  2. Snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Laat de bouillontabletten oplossen in het kokend water.
  3. Doe het vlees, de ui, knoflook, bouillon, laurier, kruidnagels en azijn in de braadpan. Verkruimel de ontbijtkoek erboven en roer voorzichtig door. Doe de deksel op de pan, zet in het midden van de oven en laat ca. 6 uur stoven. Schep elk uur om.

combinatietip:

Lekker met rodekool en aardappelpuree.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 365 kcal
  • eiwit 52 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 1.040 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Hachee uit de oven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ha­chee uit de oven

1
1

Verwarm de oven voor op 140 °C.

2
2
  • 1 kg Ierse runderriblap

Snijd het vlees in stukken van 3 cm en bestrooi met peper en zout.

3
3
  • 8 middelgrote uien
  • 1 teen knoflook
  • 1½ runderbouillontablet
  • 800 ml kokend water

Snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Laat de bouillontabletten oplossen in het kokend water.

4
4
  • 2 laurierblaadjes
  • 5 kruidnagels
  • 3 el rodewijnazijn

Doe het vlees, de ui, knoflook, bouillon, laurier, kruidnagels en azijn in de braadpan.

5
5
  • 2 plakken ontbijtkoek

Verkruimel de ontbijtkoek erboven en roer voorzichtig door. Doe de deksel op de pan, zet in het midden van de oven en laat ca. 6 uur stoven. Schep elk uur om.

combinatietip:

Lekker met rodekool en aardappelpuree.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.