bewaar
Kipgehaktballetjes in champignonroomsaus
Kipgehaktballetjes in champignonroomsaus
bewaar

Kipgehaktballetjes in champignonroomsaus

Frietjes maar dan van courgette! Met de Italiaanse kruiden en kaas geef je deze courgette extra smaak.

15 min. bereiden
20 min. oventijd
18waarderingen

Ingrediënten

4 personen

40 g

verse selderij

2

Biologische rode uien

500 g

AH Biologisch kastanjechampignons

2

courgettes

3 tl

gedroogde Italiaanse kruiden

40 g

AH Biologisch Parmigiano Reggiano

2 el

milde olijfolie

300 g

scharrel kipgehakt

800 g

linzen in blik

250 ml

kookzuivel

1 el

mosterd

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • hapjespan

Frietjes maar dan van courgette! Met de Italiaanse kruiden en kaas geef je deze courgette extra smaak.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200° C. Snijd de selderij fijn, de uien in halve ringen en de champignons in kwarten. Halveer de courgettes in de breedte en snijd elke helft in de lengte in frieten van 1 cm dik.

2

Schep de courgettefriet om met de Italiaanse kruiden en de kaas. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de helft van de olie en bestrooi met peper. Rooster ca. 20 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.

3

Meng ondertussen de helft van de selderij door het gehakt met peper. Draai er met vochtige handen 16 balletjes van (per 4 personen).

4

Verhit de rest van de olie in de hapjespan en bak de balletjes in 5 min. rondom bruin. Voeg de ui en champignons toe en bak 5 min. mee. Doe de linzen in een vergiet en spoel af. Voeg samen met de kookzuivel en mosterd toe aan de balletjes, breng aan de kook en laat 5 min. op laag vuur zachtjes garen.

5

Bestrooi de balletjes met de rest van de selderij en serveer met de frieten.

dieettipDit gerecht is koolhydraatbewust op basis van richtlijnen van het Diabetes Fonds.

algemeenDit is een Allerhande Box recept.