bewaar
Kipgehaktballetjes met broccoli & bloemkoolpuree
Kipgehaktballetjes met broccoli & bloemkoolpuree
bewaar

Kipgehaktballetjes met broccoli & bloemkoolpuree

De zelfgemaakte kipgehaktballetjes geef je extra veel smaak met de verse selderij en mosterd!

25 min. bereiden
29waarderingen

Ingrediënten

4 personen

55 g

ongezouten walnoten

800 g

bloemkoolroosjes

40 g

verse selderij

300 g

scharrel kipgehakt

2 el

mosterd

3 el

milde olijfolie

400 g

broccoliroosjes

800 g

cannellinibonen in blik

Dit heb je nodig

  • pureestamper

De zelfgemaakte kipgehaktballetjes geef je extra veel smaak met de verse selderij en mosterd!

Aan de slag

1

Rooster de walnoten in de koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak ze grof.

2

Halveer ondertussen grote bloemkoolroosjes en kook in 10 min. gaar. Snijd de selderij fijn. Meng het kipgehakt met de helft van de selderij, de helft van de mosterd en peper. Draai er met vochtige handen 12 balletjes van (per 4 personen). Verhit de olie in de hapjespan en bak de gehaktballetjes in 8 min. gaar. Keer regelmatig.

3

Kook ondertussen de broccoliroosjes 3 min. en giet af. Doe de bonen in een vergiet, spoel af en laat uitlekken.

4

Giet de bloemkool af en stamp met de cannellinibonen, de rest van de selderij en de rest van de mosterd grof met de pureestamper. Breng op smaak met peper.

5

Verdeel de bloemkoolpuree over de borden en verdeel de broccoli-roosjes en gehaktballetjes erover. Bestrooi het gerecht met de walnoten.

algemeenDit is een Allerhande Box recept.

dieettipDit gerecht is koolhydraatbewust op basis van richtlijnen van het Diabetes Fonds.