Kip­ge­hakt­bal­le­tjes met broc­co­li & bloem­kool­pu­ree

De zelfgemaakte kipgehaktballetjes geef je extra veel smaak met de verse selderij en mosterd!

(21) waardeer
hoofdgerecht De zelfgemaakte kipgehaktballetjes geef je extra veel smaak met de verse selderij en mosterd! 4 personen
3 21

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rooster de walnoten in de koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak ze grof.
  2. Halveer ondertussen grote bloemkoolroosjes en kook in 10 min. gaar. Snijd de selderij fijn. Meng het kipgehakt met de helft van de selderij, de helft van de mosterd en peper. Draai er met vochtige handen 12 balletjes van (per 4 personen). Verhit de olie in de hapjespan en bak de gehaktballetjes in 8 min. gaar. Keer regelmatig.
  3. Kook ondertussen de broccoliroosjes 3 min. en giet af. Doe de bonen in een vergiet, spoel af en laat uitlekken.
  4. Giet de bloemkool af en stamp met de cannellinibonen, de rest van de selderij en de rest van de mosterd grof met de pureestamper. Breng op smaak met peper.
  5. Verdeel de bloemkoolpuree over de borden en verdeel de broccoli-roosjes en gehaktballetjes erover. Bestrooi het gerecht met de walnoten.

Tip:

Dit is een Allerhande Box recept.

dieettip:

Dit gerecht is koolhydraatbewust op basis van richtlijnen van het Diabetes Fonds.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 555 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 48 2019

Kipgehaktballetjes met broccoli & bloemkoolpuree

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip­ge­hakt­bal­le­tjes met broc­co­li & bloem­kool­pu­ree

1
1
  • 55 g ongezouten walnoten

Rooster de walnoten in de koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak ze grof.

2
2
  • 800 g bloemkoolroosjes
  • 40 g verse selderij

Halveer ondertussen grote bloemkoolroosjes en kook in 10 min. gaar. Snijd de selderij fijn.

3
3
  • 300 g scharrel kipgehakt
  • 1 el mosterd

Meng het kipgehakt met de helft van de selderij, de mosterd en peper. Draai er met vochtige handen 12 balletjes van (per 4 personen).

4
4
  • 3 el milde olijfolie

Verhit de olie in de hapjespan en bak de gehaktballetjes in 8 min. gaar. Keer regelmatig.

5
5
  • 400 g broccoliroosjes
  • 800 g cannellinibonen in blik

Kook ondertussen de broccoliroosjes 3 min. en giet af. Doe de bonen in een vergiet, spoel af en laat uitlekken.

6
6
  • 1 el mosterd

Giet de bloemkool af en stamp met de cannellinibonen, de rest van de selderij en de rest van de mosterd grof met de pureestamper. Breng op smaak met peper.

7
7

Verdeel de bloemkoolpuree over de borden en verdeel de broccoli-roosjes en gehaktballetjes erover. Bestrooi het gerecht met de walnoten.

dieettip:

Dit gerecht is koolhydraatbewust op basis van richtlijnen van het Diabetes Fonds.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.