Sus­hi­brood

We gebruiken brood in plaats van rijst voor deze 'sushisandwiches'

(0) waardeer
brunch We gebruiken brood in plaats van rijst voor deze 'sushisandwiches' 16 stuks

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • kaasschaaf
  • 16 tapasprikkers

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de korstjes van het brood. Meng de zuivelspread met de wasabi. Besmeer elk sneetje brood aan 1 kant met de zuivelspread. Beleg 4 sneetjes (per 16 stuks) met de rucola en biet en dek af met de rest van het brood met de besmeerde kant naar beneden. Snijd elke sandwich in 4 gelijke rechthoeken.
  2. Schaaf de komkommer met een kaasschaaf in lange linten. Wikkel de zalm om de sandwiches, maar laat de zijkanten vrij. Wikkel de plakjes komkommer om de zalm, maar laat de zalm nog zien. Steek in elke sandwich een tapasprikker en serveer.

bereidingstip:

Je kunt de sandwiches 4 uur van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

variatietip:

Je kunt de sandwiches ook maken met volkorenbrood.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 95 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 1 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Sushibrood

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sus­hi­brood

1
1
  • 8 sneetjes wit casinobrood
  • 200 g zuivelspread
  • 1 tl wasabipasta

Snijd de korstjes van het brood. Meng de zuivelspread met de wasabi.

2
2

Besmeer elk sneetje brood aan 1 kant met de zuivelspread.

3
3
  • 20 g rucola
  • 75 g biet julienne

Beleg 4 sneetjes (per 16 stuks) met de rucola en biet en dek af met de rest van het brood met de besmeerde kant naar beneden. Snijd elke sandwich in 4 gelijke rechthoeken.

4
4
  • 1 komkommer

Schaaf de komkommer met een kaasschaaf in lange linten.

5
5
  • 200 g gerookte zalm

Wikkel de zalm om de sandwiches, maar laat de zijkanten vrij. Wikkel de plakjes komkommer om de zalm, maar laat de zalm nog zien.

6
6

Steek in elke sandwich een tapasprikker en serveer.

bereidingstip:

Je kunt de sandwiches 4 uur van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

variatietip:

Je kunt de sandwiches ook maken met volkorenbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.