Flapjacks met honing
Flapjacks met honing

Flapjacks met honing

Hét koekje voor bij de thee, als het aan de Britten ligt.

20 min. bereiden
30 min. oventijd
2waarderingen

Ingrediënten

1

sinaasappel

120 g

lichte basterdsuiker

125 g

ongezouten roomboter

125 g

pindakaas

50 g

D'arbo boshoning

50 g

gewelde abrikozen zonder pit

150 g

ongebrande ongezouten notenmix

200 g

vezelrijke havermout grove vlokken

50 g

rozijnen

30 g

Eat Natural noten en zaden

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Hét koekje voor bij de thee, als het aan de Britten ligt.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 160 °C. Bedek de bodem van de ovenschaal met bakpapier. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil.

2

Verwarm de suiker met de boter in een steelpan met dikke bodem tot de suiker is opgelost. Voeg het sinaasappelrasp, de pindakaas en honing toe en meng tot een egale massa. Haal van het vuur.

3

Snijd de abrikozen in stukjes en hak de noten grof. Doe de havermout, rozijnen, abrikozen, noten en ontbijtgranen bij het botermengsel. Roer tot het goed gemengd is en doe het geheel in de ovenschaal. Druk goed aan. Zet 30 min. in de oven.

4

Haal de ovenschaal uit de oven en laat in 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur. Zet dan nog 2 uur in de koelkast om op te stijven. Haal de flapjacks uit de ovenschaal en snijd in repen van 3 x 5 cm.

tip

combinatietipMaak de flapjacks extra lekker met een laagje bosbessenconfiture van d’arbo.