Flapjacks met honing

Hét koekje voor bij de thee, als het aan de Britten ligt.

220 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 30 min. oventijd

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Bedek de bodem van de ovenschaal met bakpapier. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil.

  2. Verwarm de suiker met de boter in een steelpan met dikke bodem tot de suiker is opgelost. Voeg het sinaasappelrasp, de pindakaas en honing toe en meng tot een egale massa. Haal van het vuur.

  3. Snijd de abrikozen in stukjes en hak de noten grof. Doe de havermout, rozijnen, abrikozen, noten en ontbijtgranen bij het botermengsel. Roer tot het goed gemengd is en doe het geheel in de ovenschaal. Druk goed aan. Zet 30 min. in de oven.

  4. Haal de ovenschaal uit de oven en laat in 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur. Zet dan nog 2 uur in de koelkast om op te stijven. Haal de flapjacks uit de ovenschaal en snijd in repen van 3 x 5 cm.

  • combinatietipMaak de flapjacks extra lekker met een laagje bosbessenconfiture van d’arbo.

Flapjacks met honing

Hét koekje voor bij de thee, als het aan de Britten ligt.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig