Chocolate-chip-havercookies

Proef de klassieker met een twist: chocolate chip cookies gemaakt van havermeel en vol met chocolate chunks. Perfect voor bij de koffie of als snack.

290 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 10 min. oventijd / 2 uur 5 min. wachten

12 ingrediënten


Aan de slag


  1. Smelt ¾ chocolade au bain-marie. Meng het havermeel, de cacaopoeder, baking soda en het zout in een kom. Klop in een andere kom de boter met de basterdsuiker en kristalsuiker met een handmixer in 3 min. licht en luchtig. Voeg het ei en vanille-extract toe en mix 1 min.

  2. Meng de gesmolten chocolade en het havermeelmengsel er met een spatel door, roer niet te lang maar zorg dat alles goed gemengd is. Roer de havermoutvlokken erdoor en kneed kort door. Maak er een rol van 20 cm van, pak in vershoudfolie en laat minimaal 1 uur rusten in de koelkast.

  3. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Snijd het deeg in 10 plakken. Verdeel de plakken over de met bakpapier beklede bakplaten, met genoeg tussenruimte, ze lopen nog uit.

  4. Snijd de rest van de chocolade in stukjes van 0.5 cm en verdeel met de zeezoutvlokken erover. Bak de koekjes net boven en net onder het midden van de oven in ca. 10 min. gaar, wissel de bakplaten halverwege.

  5. Haal uit de oven en laat 5 min. afkoelen op de bakplaat. Leg vervolgens op een rooster en laat verder afkoelen in ca. 1 uur.

  • bereidingstipJe kunt de koekjes 4-5 dagen bewaren in een afsluitbare doos.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Chocolate-chip-havercookies

Proef de klassieker met een twist: chocolate chip cookies gemaakt van havermeel en vol met chocolate chunks. Perfect voor bij de koffie of als snack.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig