bewaar
Sticky shiitake met gember uit de wok
Sticky shiitake met gember uit de wok
bewaar

Sticky shiitake met gember uit de wok

Dagje vega? Deze paddenstoelen lenen zich perfect voor een doordeweekse wokmaaltijd.

25 min. bereiden
85waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

basmatirijst

300 g

shiitake

2 el

maizena

4 cm

verse gember

2 tenen

knoflook

3

salade-uitjes

3 el

arachideolie

1 el

donkere basterdsuiker

1 el

sesamolie

50 ml

sojasaus

75 ml

water

Dit heb je nodig

  • wok

Dagje vega? Deze paddenstoelen lenen zich perfect voor een doordeweekse wokmaaltijd.

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de paddenstoelen in stukken van 3 cm. Doe in een kom, spoel af met koud stromend water en giet af. Meng de maizena erdoor en laat staan tot gebruik. Schil en rasp de gember en snijd de knoflook fijn. Snijd de salade-ui in flinterdunne schuine reepjes.

2

Verhit ⅔ van de arachideolie in een wok en roerbak de paddenstoelen op hoog vuur in 6-7 min. rondom goudbruin en een beetje krokant. Neem de paddenstoelen uit de pan en draai het vuur tot middelhoog. Voeg de rest van de arachideolie toe en roerbak de gember en knoflook 1 min. Voeg de basterdsuiker toe en schep om totdat de suiker karamelliseert. Voeg de sesamolie, sojasaus en het water toe en kook de saus op hoog vuur in tot hij wat dikker wordt. Roer regelmatig. Voeg de paddenstoelen toe en schep om, zodat de saus aan de paddenstoelen blijft plakken.

3

Verdeel de rijst over diepe borden, verdeel de paddenstoelen erover en bestrooi met de salade-ui. Serveer direct.

combinatietip Lekker met sesamzaadjes en een pittige wortelsalade van grofgeraspte winterpeen, limoensap en sriracha.