Porto­bel­lo­bur­ger

Deze no meat burger is vegan proof!

(6) waardeer
hoofdgerecht Deze no meat burger is vegan proof! 4 personen
5 6

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Boen de portobello’s schoon en verwijder de steeltjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de portobello aan de open kant 5 min. op middelhoog vuur. Keer om en bak nog 5 min. Bestrooi met peper en zout.
  2. Schil en rasp ondertussen de winterpeen. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng 1 el sap (per 4 personen) samen met het rasp door de winterpeen.
  3. Snijd de rode ui in flinterdunne ringen. Verkruimel de greek white.
  4. Snijd de broodjes open en besmeer alle snijkanten met de hummus. Beleg met de spinazie, leg de portebello met de snijkant naar beneden op de spinazie en beleg verder met de feta, rode ui, winterpeen en extra spinazie.
video

Porto­bel­lo­bur­ger

leuk-snel - 00:27 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 450 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 680 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
oktober 2019

Portobelloburger

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Porto­bel­lo­bur­ger

1
1
  • 4 portobello's

Boen de portobello’s schoon en verwijder de steeltjes.

2
2
  • 1 el milde olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan en bak de portobello aan de open kant 5 min. op middelhoog vuur. Keer om en bak nog 5 min. Bestrooi met peper en zout.

3
3
  • 300 g winterpeen
  • ½ citroen

Schil en rasp ondertussen de winterpeen. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.

4
4

Meng 1 el sap (per 4 personen) samen met het rasp door de winterpeen.

5
5
  • 1 kleine rode ui
  • 100 g Violife greek white

Snijd de rode ui in flinterdunne ringen. Verkruimel de greek white.

6
6
  • 4 No Fairytales paprika-chili hamburgerbollen
  • 200 g hummus rode biet

Snijd de broodjes open en besmeer alle snijkanten met de hummus.

7
7
  • 50 babyspinazie

Beleg met de spinazie, leg de portebello met de snijkant naar beneden op de spinazie en beleg verder met de feta, rode ui, winterpeen en extra spinazie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.