Aziatische zalm met mihoensalade
Hoisin als marinade voor de zalm. Geniaal!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 100 ml azijn
- 2 el vloeibare honing
- 100 ml water
- 1 winterpeen
- 200 g radijsjes
- 300 g verse zalmfilets
- 5 el Go-Tan all natural woksaus hoisin
- 1 el sesamzaad
- 1 el arachideolie
- 250 g Go-Tan mihoen
- 200 g snoepkomkommers
Keukenspullen
- dunschiller
- bakkwastje
Advertentie
Bereiden
- Breng de azijn en honing met het water in een steelpan aan de kook en zet het vuur dan uit. Schil ondertussen de winterpeen en snijd de peen met een dunschiller in de lengte in linten. Snijd de radijsjes in plakjes. Leg de peen en radijs in het azijnmengsel, schep om en laat staan tot gebruik.
- Dep ondertussen de zalm droog en snijd in 4 gelijke porties (per 4 personen). Besmeer met het bakkwastje rondom met 2/5 van de woksaus en bestrooi met het sesamzaad. Verhit de olie in een koekenpan en bak de zalm 4 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.
- Breek de mihoen in stukken en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Meng met de rest van de woksaus. Snijd de snoepkomkommers in plakjes.
- Giet de peen en radijs af. Meng met de mihoen en komkommer. Verdeel de mihoensalade over de borden en verdeel de zalm erover.
serveertip:
Lekker met salade-ui.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 500 kcal
- eiwit 21 g
-
koolhydraten 62 g
waarvan suikers 10 g -
vet 18 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 440 mg
- vezels 2 g
Ook te zien in
Aziatische zalm met mihoensalade
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Aziatische zalm met mihoensalade
- 100 ml azijn
- 2 el vloeibare honing
- 100 ml water
Breng de azijn en honing met het water in een steelpan aan de kook en zet het vuur dan uit.
- 1 winterpeen
- 200 g radijsjes
Schil ondertussen de winterpeen en snijd de peen met een dunschiller in de lengte in linten. Snijd de radijsjes in plakjes.
Leg de peen en radijs in het azijnmengsel, schep om en laat staan tot gebruik.
- 300 g verse zalmfilets
- 2 el Go-Tan all natural woksaus hoisin
- 1 el sesamzaad
Dep ondertussen de zalm droog en snijd in 4 gelijke porties (per 4 personen). Besmeer met het bakkwastje rondom met de woksaus en bestrooi met het sesamzaad.
- 1 el arachideolie
Verhit de olie in een koekenpan en bak de zalm 4 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.
- 250 g Go-Tan mihoen
Breek de mihoen in stukken en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
- 3 el Go-Tan all natural woksaus hoisin
- 200 g snoepkomkommers
Meng met de rest van de woksaus. Snijd de snoepkomkommers in plakjes.
Giet de peen en radijs af. Meng met de mihoen en komkommer.
Verdeel de mihoensalade over de borden en verdeel de zalm erover.
serveertip:
Lekker met salade-ui.