Azi­a­ti­sche zalm met mi­hoen­sa­la­de

Hoisin als marinade voor de zalm. Geniaal!

(3) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Hoisin als marinade voor de zalm. Geniaal! 4 personen
5 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • dunschiller
  • bakkwastje

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng de azijn en honing met het water in een steelpan aan de kook en zet het vuur dan uit. Schil ondertussen de winterpeen en snijd de peen met een dunschiller in de lengte in linten. Snijd de radijsjes in plakjes. Leg de peen en radijs in het azijnmengsel, schep om en laat staan tot gebruik.
  2. Dep ondertussen de zalm droog en snijd in 4 gelijke porties (per 4 personen). Besmeer met het bakkwastje rondom met 2/5 van de woksaus en bestrooi met het sesamzaad. Verhit de olie in een koekenpan en bak de zalm 4 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.
  3. Breek de mihoen in stukken en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Meng met de rest van de woksaus. Snijd de snoepkomkommers in plakjes.
  4. Giet de peen en radijs af. Meng met de mihoen en komkommer. Verdeel de mihoensalade over de borden en verdeel de zalm erover.

serveertip:

Lekker met salade-ui.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 500 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 62 g
    waarvan suikers 10 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 440 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2019 week 41-42

Aziatische zalm met mihoensalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Azi­a­ti­sche zalm met mi­hoen­sa­la­de

1
1
  • 100 ml azijn
  • 2 el vloeibare honing
  • 100 ml water

Breng de azijn en honing met het water in een steelpan aan de kook en zet het vuur dan uit.

2
2
  • 1 winterpeen
  • 200 g radijsjes

Schil ondertussen de winterpeen en snijd de peen met een dunschiller in de lengte in linten. Snijd de radijsjes in plakjes.

3
3

Leg de peen en radijs in het azijnmengsel, schep om en laat staan tot gebruik.

4
4
  • 300 g verse zalmfilets
  • 2 el Go-Tan all natural woksaus hoisin
  • 1 el sesamzaad

Dep ondertussen de zalm droog en snijd in 4 gelijke porties (per 4 personen). Besmeer met het bakkwastje rondom met de woksaus en bestrooi met het sesamzaad.

5
5
  • 1 el arachideolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de zalm 4 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.

6
6
  • 250 g Go-Tan mihoen

Breek de mihoen in stukken en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

7
7
  • 3 el Go-Tan all natural woksaus hoisin
  • 200 g snoepkomkommers

Meng met de rest van de woksaus. Snijd de snoepkomkommers in plakjes.

8
8

Giet de peen en radijs af. Meng met de mihoen en komkommer.

9
9

Verdeel de mihoensalade over de borden en verdeel de zalm erover.

serveertip:

Lekker met salade-ui.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.