Kikkererwtenburgers
Kikkererwtenburgers

Kikkererwtenburgers

Goede burgers, maar zonder vlees? Proef deze vegetarische kikkererwtenburgers eens.

20 min. bereiden
16waarderingen

Ingrediënten

4 personen

350 g

AH Biologisch kikkererwten in pot

450 g

diepvries tuinerwten

125 g

Goldsteig mozzarella light

1 el

middle east blend voor shawarma

2 el

milde olijfolie

4

volkorenbroodjes

2

Kesbeke natriumarme augurken

2

tomaten

85 g

rucola

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Goede burgers, maar zonder vlees? Proef deze vegetarische kikkererwtenburgers eens.

Aan de slag

1

Laat de kikkererwten uitlekken en doe samen met ⅓ van de tuinerwten in een kom. Pureer grof met de staafmixer. De erwten hoeven niet helemaal gepureerd te worden, sommige mogen heel blijven.

2

Snijd de mozzarella in stukjes en voeg samen met de middle east blend toe aan de erwtenpuree. Meng goed. Verdeel het mengsel in 4 porties en vorm er burgers van.

3

Verhit de olie in een koekenpan en bak de burgers 8 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Kook ondertussen de rest van de tuinerwten 3 min. in een laagje water. Giet af. Laat afkoelen tot gebruik.

4

Snijd ondertussen de broodjes open. Snijd de augurken en tomaten in plakjes. Beleg de onderkant van de broodjes achtereenvolgens met wat rucola, de burgers, tomaat en augurk. Dek af met de bovenkant van de broodjes. Meng de gekookte erwten in een schaal met de rest van de rucola en serveer als salade bij de broodjes.